'Magic Circus Show' zaterdag bij de TROS op Z@pp

vrijdag 24 december 2010

De TROS zendt op eerste kerstdag om 19.00 uur op Z@PP/Nederland 3 de 'Magic Circus Show' uit, een anderhalf uur durende kindercircusvoorstelling waaraan zes landen hebben meegewerkt. Het doel van het programma is kinderen uit verschillende landen samen te laten werken in een circusshow zónder wedstrijdelement.

België, Nederland, Frankrijk, Portugal, Rusland en Zwitserland vaardigen allen drie acts af. Voor Nederland zijn dat jongleur Nigel Voets (15), slangenmeisje Selina Freeth (12) en Kim Dekker (12) & Siard Boerstra (12) die een trapezeact hebben. De kids worden gecoacht door Pammy Boltini en Kitty Hagen.


Pammy Boltini is de weduwe van de in 2003 overleden wereldberoemde circusdirecteur Toni Boltini. Zij is nog steeds actief in de circuswereld. Kitty Hagen is eigenares van Circus Fantasia waar ze zelf ook optreedt als fakir en vuurspuwster. Pammy en Kitty begeleiden alle kids op het gebeid van presentatie en Kitty heeft ook deels de coaching van Nigel en Selina op zich genomen.

Het programma is eind november opgenomen in de tent van Circus Pajazzo in Chêne-Bougerie, een plaatsje net buiten Genève in Zwitserland. Dit circus is van de Nederlander Harry van Gool.

'Magic Circus Show' is een initiatief vanuit de EBU; de overkoepelde organisatie voor Europese programma’s (waaronder het Eurovisie Songfestival).

'Magic Circus Show', zaterdag 25 december om 19.00 uur bij de TROS op Z@pp/Nederland 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers