Marco Borsato veertig keer in de Top 40

vrijdag 4 oktober 2019

Met het nummer 'Lippenstift' is Marco Borsato vrijdag voor de veertigste keer met een lied in de Top 40 terecht gekomen.

Qmusic-dj Stephan Bouwman is bij hem langsgegaan om hem met het nieuws te verblijden en zijn 'persoonlijke Top 40' te overhandigen.

'Dit is wel heel gaaf, mijn eigen Top 40! Ik ben een beetje uit het lood geslagen', laat de zanger weten aan Stephan. 'Toen ik nog een jong binkie was, liep ik naar de platenzaak en dan ging ik die Top 40-blaadjes halen. Die van 'Dromen Zijn Bedrog' hangen hier allemaal aan de muur. Dat is gewoon nostalgie voor mij!'

Het is slechts zeven Nederlandse artiesten ooit gelukt om veertig keer in de Top 40 terecht te komen. Na onder anderen Golden Earring en André Hazes is het nu Marco Borsato die de hitlijst zo vaak betrad. In totaal is Marco Borsato met zijn noteringen de vierde meest succesvolle artiest in de Top 40 en stond hij bij elkaar al 468 weken in de belangrijkste hitlijst van Nederland. Enkel Rihanna, Madonna en David Guetta scoren met hun noteringen nog hoger.

'Lippenstift' is een samenwerking met Lars Bos, alias Snelle, en John Ewbank. De Top 40 is elke vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur te horen op Qmusic.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers