'Max Maakt Mogelijk': een waardige gedenkplek voor de Amsterdamse Paul

vrijdag 14 december 2018

Zaterdag 15 december zendt MAX om 18.00 uur op NPO 2 een nieuwe aflevering van 'MAX Maakt Mogelijk' uit, het programma dat leefomstandigheden van ouderen verbetert en wensen vervult.

In deze uitzending onder meer aandacht voor de Amsterdamse Paul.

Henk en Miep uit Schiedam zijn altijd actief geweest in het vrijwilligersleven. Een half jaar geleden kwam daar voor Miep (86) abrupt een einde aan toen ze ziek op bed kwam te liggen. De artsen dachten aan een zware griep, maar het bleek een tumor met uitzaaiingen te zijn. Het echtpaar komt nergens meer, maar heeft de wens om nog één keer naar het Brandweermuseum in Borculo te gaan. Henk was jarenlang brandweerman en bewaart mooie herinneringen aan die tijd. Jan Slagter haalt het echtpaar op voor een bijzondere dag.

De Amsterdamse Paul is zowel lichamelijk als licht verstandelijk beperkt. In 2015 is zijn partner Rens overleden. Geld voor een grafsteen was er niet en daarom ligt Rens in een naamloos graf, iets wat Paul nog steeds verschrikkelijk verdrietig vindt. Jan Slagter haalt Paul op om hem een gedenkplek te geven die elke overledene verdient.

De burgemeester van het dorp Capaclia in Moldavië luidde de noodklok, omdat er 55 ouderen wonen die al jaren geen warme en voedzame maaltijd hebben gegeten. Een oude schoolkantine kan dienstdoen als gaarkeuken met eetkamer, zodat de ouderen daar ook ‘s winters bij elkaar kunnen zitten om te eten. Maar voordat het zover is, moet er nog een hoop gebeuren. En dat kan het straatarme dorp niet zonder hulp. Jan Slagter roept daarom hulp van de kijker in.

'MAX Maakt Mogelijk', zaterdag 15 december om 18.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers