Mei op Eurosport 1

dinsdag 1 mei 2018

Tom Dumoulin verdedigt in mei bij de Giro d'Italia zijn titel verdedigen. Vorig jaar won hij als eerste Nederlander de Giro, door zijn directe concurrenten voor te blijven in de beslissende, laatste tijdrit.

Alle ogen zijn gericht op de titelverdediger die dit jaar onder meer de strijd aangaat met Chris Froome. Froome doet voor het eerst mee aan de Ronde van Italië. De 22 teams die in de 101e editie aan de start verschijnen, starten in Israël. De eerste twee etappes worden op Israëlische bodem verreden, daarna vervolgt de race zich in Italië.

Motorsport
MotoGP Grand Prix Jerez – exclusief
Zo 6 mei – Moto3 race 11.00 – Moto2 race 12.15 – MotoGP race 13.45

Het circuit van Jerez is de eerste Grand Prix op Europese bodem. Verrassend genoeg wist viervoudig kampioen Marc Márquez hier pas één keer te winnen. In het seizoen van 2017 bemachtigde zijn teamgenoot Dani Pedrosa na 25 ronden racen het hoogste plekje van het podium. De 110,6 kilometer lange wedstrijd in Jerez is niet alleen populair onder de coureurs; het is bovendien de meest bezochte Grand Prix onder de MotoGP-fans.

Wielrennen
Tour of Yorkshire – exclusief
Do 3 mei – 17.00 – 19.00
Vr 4 mei – 17.30 – 18.45 (Eurosport 2)
Za 5 mei – 17.30 – 18.15
Zo 6 mei – 17.30 – 18.25

Sinds 2015 staat de Tour of Yorkshire op het programma. In de eerste drie edities werd er op drie dagen gereden; de editie van 2018 bestaat - voor het eerst - echter uit vier etappes. Vorig jaar wist de Belg Serge Pauwels deze meerdaagse wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Motorsport
MotoGP Grand Prix Frankrijk – exclusief
Vr 18 mei – Vrije training – 09.45 – 10.45
Za 19 mei – Kwalificatie – 13.15 – 15.00
Zo 20 mei – Moto3 race 11.00 – Moto2 race 12.15 – MotoGP race 13.45

Net als afgelopen seizoen is de Grand Prix op het circuit van Le Mans de vijfde ronde van het kampioenschap. Vorig jaar wist Maverick Viñales de race op Franse bodem op zijn naam te schrijven. Dat er een Spanjaard als eerste over de finish kwam, was gezien de resultaten van de afgelopen negen jaar geen verrassing. Van de negen voorgaande edities wist achtmaal een Spanjaard de race op het 4,2 kilometer lange circuit te winnen.

Autosport
Formule E: FIA Championship Berlijn – exclusief
Za 19 mei – Kwalificatie - 13.00 – 14.00 (Eurosport 2)
Za 19 mei -18.00 – 19.15

Ronde negen van het Formule E-kampioenschap vindt plaats in Berlijn op het speciaal ontworpen circuit op Tempelhof Airport. Deze race staat voor de vierde achtereenvolgende keer op het programma. Vorig seizoen werd zowel ronde zeven als ronde acht verreden op het Duitse Circuit. De eerste race in Berlijn werd gewonnen door de Zweedse Rosenqvist. De Zwitser Sébastien Buemi won de tweede race.

Zo 10 juni - Finale mannen - 15.00 - 14.00

Roland Garros, de tweede Grand Slam op de tenniskalender, wordt gespeeld in Parijs. De French Open werd vorig jaar gewonnen door Rafael Nadal, die in de finale de Zwitser Stan Wawrinka wist te verslaan. Nadal wist de titel voor de tiende keer op zijn naam te schrijven en schreef daarmee geschiedenis. Bij de vrouwen beleefde Jelena Ostapenko een geweldig toernooi. Zij verbaasde vriend en vijand door in haar eerste Grand Slam-finale te winnen van Simona Halep.

Tennis
ATP-toernooi Genève – exclusief
Di 22 mei - 18.00 – 19.55 – 1/16 finales.
Wo 23 mei – 18.00 – 20.00 – Achtste finales
Do 24 mei - 18.00 – 19.00 – Kwartfinale
Vr 25 mei – 18.00 – 20.00 – Halve finale (Eurosport 2)
Za 26 mei – 15.30 – 17.00 – Finale (Eurosport 2)

Het ATP-Toernooi in Genève staat sinds 2015 weer op de kalender, na een afwezigheid van 24 jaar. Het toernooi wordt gespeeld op de grootste en oudste tennisclub van Zwitserland. Stan Wawrinka wist in 2016 en 2017 de Zwitserse eer hoog te houden, door tweemaal het toernooi op zijn naam te schrijven. Ook dit jaar staat hij weer op de spelerslijst voor het toernooi.