'Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall' bij RTL 8

maandag 7 maart 2016

'The King of Pop' is alweer zeven jaar niet meer onder ons, maar is nog altijd springlevend in vele harten. Met zijn indrukwekkende music legacy heeft hij absoluut geschiedenis geschreven in de wereldwijde popmuziek.

Reden te meer om deze legende bij RTL 8 in de schijnwerpers te zetten. De nieuwste documentaire 'Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall' is dinsdag 8 maart voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie bij RTL 8.


Op 24 januari ging op het Sundance Film Festival in Utah de documentaire 'Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall' in première, gevolgd door een Amerikaanse televisie première op 5 februari. Vanaf dat moment is de documentaire, geregisseerd door Spike Lee, wereldwijd gelanceerd en nu is het dus de beurt aan ons land.

De documentaire bevat veel archiefmateriaal, inclusief beelden uit Michaels persoonlijke archief. Daarnaast zijn er interviews te zien met zowel familieleden als toonaangevende artiesten, voor wie Michael nog steeds een grote inspiratiebron is. Onder anderen Pharell Williams, The Weeknd, Kobe Bryant, Mark Ronson, John Legend, Katherine Jackson, Joe Jackson, Marlon Jackson, L.A. Reid vertellen hoe ‘The King of Pop’ hun leven heeft beïnvloed en dat nog altijd doet.

Spike Lee, tevens de regisseur van de in 2012 verschenen documentaire 'Bad 25', geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van de legende vanaf Michaels jaren bij Motown Records tot aan zijn eerste soloalbum ‘Off The Wall’. Van dit album zijn meer dan dertig miljoen exemplaren verkocht, wat het nog steeds één van de best verkopende albums aller tijden maakt. De eerste door Michael zelf geschreven single 'Don't Stop Til You Get Enough' van het betreffende album, leverde hem direct een Grammy en nummer 1- positie op in de Verenigde Staten. Met de singles 'Rock With You', 'Of The Wall' en 'She's Out Of My Life' is Michael de eerste solo artiest in de geschiedenis die tegelijk met maar liefst vier singles van één album in de top 10 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 stond.

'Michael Jackson's Journey from Motown to Off The Wall', dinsdag 8 maart om 20.30 uur bij RTL 8.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers