MTV onderzoekt succes van festivals

zaterdag 30 augustus 2008

Vrouwen gaan niet zonder wc papier naar een festival terwijl mannen niet zonder condoom en een flesje deo de deur uit gaan. Een kwart van de Nederlandse jeugd bezoekt één of meerdere zomer festivals. Mannen en 'oudere' jongeren (21-34) bezoeken vaker een festival dan vrouwen en tieners.

D


it blijkt uit onderzoek van Young Votes in opdracht van MTV Networks onder 689 jongeren tussen de 13 en 34 jaar. Een reden dat ouderen vaker naar een festival gaan is omdat zij meer geld te besteden hebben. Grote namen, schoon sanitair en goede catering trekken de jongeren naar een festival toe. Jongeren bezoeken festivals voor de muziek en gezelligheid. Minder interesse is er voor de randprogrammering. Een mooi decor, leuke aankleding en goede licht effecten vinden zij veel belangrijker. De jongeren die geen festivals bezoeken doen dit omdat zij niet van de massaliteit houden. Ook zeggen veel jongeren die niet gaan dat hun vrienden niet van festivals houden en dus alleen naar een festival moeten.

Een derde van de jongeren heeft behoefte aan nieuwe festivals. MTV is hierin een logische partij, immers MTV en muziek horen bij elkaar aldus de jongeren. MTV Networks speelt op deze vraag in door samen met Meubel Stukken het nieuwe festival Valtifest te organiseren. Dit festival vindt plaats op 6 september op het NDSM terrein in Amsterdam Noord.

Het bekendste festival is Pinkpop, gevolgd door Lowlands. Dance Valley is ook zeer bekend, met name onder mannen. Onder de oudere jongeren zijn Rock Wechter en Mysteryland wat bekender. Driekwart van de jongeren zegt op festivals geen drugs te gebruiken. De jongeren die dat wel doen gebruiken voornamelijk soft drugs en heel soms XTC.

Van dansen krijg je natuurlijk honger! Goede catering vinden jongeren dan ook van groot belang op een festival. Een broodje of een tosti wordt het meest gewaardeerd als festivalmaal. Ook de vette hap staat bij een kwart van de jongeren als favoriete maal op een festival. Afgelegen festival locaties vormen voor de jongeren geen probleem. Jongeren zijn bereid om twee uur te reizen om naar hun favoriete festival te gaan. Mannen en tieners zijn zelfs bereid om nog langer te reizen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers