Muziekexpert Atze de Vrieze en Andreas Blühm (Groninger Museum) in vijfde aflevering 'Museum in de Maak'

donderdag 14 januari 2021

In de zesdelige podcast volgen we Jörgen Tjon bij zijn zoektocht om het perfecte museum van Nederland samen te stellen. Met behulp van museumdirecteuren uit heel Nederland (van o.a. Het Stedelijk Museum, Vincent van Gogh Museum en het Mauritshuis) geeft Jörgen een plekje aan culturele objecten die een rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het Nederland, zoals wij dat vandaag de dag kennen.

De objecten zijn ingebracht door deelnemers van het televisieprogramma 'Het Museum van Nederland'.


Aflevering 5: Nederland muziekland
De zendbak van een oud-radiopiraat, de smoking van een Indorocker en de Zwarte Cross. Het zijn alledrie objecten die zijn ingebracht in 'Het Museum van Nederland' en iets zeggen over Nederland als muziekland. In aflevering vijf van de podcast 'Museum in de Maak' onderzoekt Jörgen Tjon welke plaats muziek moet krijgen in 'Het Museum van Nederland'. Muziek kan ons veel vertellen over verschillende cultuurstromingen in Nederland, maar hoe vertaal je dat naar een expositie? In deze aflevering spreekt Jörgen met muziekexpert Atze de Vrieze over de rol van muziek in de Nederlandse geschiedenis en over de invloed die de objecten in 'Het Museum van Nederland' hebben gespeeld in die geschiedenis. Ook spreekt Jörgen met Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum. In het Groninger Museum weten ze hoe ze muziek moeten exposeren: David Bowie werd en The Rolling Stones worden daar geëxposeerd

De vijfde aflevering van de MAX-podcast 'Museum in de Maak is nu te beluisteren op www.museumvannederland.nl, NPO Luister, Spotify en de bekende streamingsplatforms.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers