NCRV op NPO 2 'In het Voetspoor van de Historische Jezus'

vrijdag 18 december 2015

In het NCRV programma 'In het Voetspoor van de Historische Jezus', reist Wilfred Scholten samen met schrijver Fik Meijer af naar IsraŽl langs plekken die bepalend zijn geweest in het leven van Jezus.

De reisreportage is gebaseerd op het populaire, recent verschenen, boek Jezus van historicus Fik Meijer, waarin de gebeurtenissen rondom de geboorte van Jezus in twijfel worden getrokken.


Fik Meijer, kenner van de klassieke oudheid, kijkt in zijn boek door de ogen van de Joodse geschiedschrijver Flavius Josephus naar het leven van Jezus van Nazareth. Josephus is naast de vier evangelisten de enige 'buitenstaander' waarvan bekend is dat hij Jezus noemt in zijn geschriften. Meijer trekt sommige verhalen van de bijbel ook in twijfel. Hij concludeert bijvoorbeeld dat er in de tijd van Jezus een veel grotere tegenstelling tussen arm en rijk was dan de Bijbel heeft doen vermoeden, op basis van Josephus' schriften.

Een tocht langs historische plekken als Sephoris, het meer van Galilea en de Jordaan waar vragen worden gesteld over de geboorte van Jezus en de rol van deze plaatsen in het leven van Jezus. Met als hoogtepunt een theater waar Jozef en Jezus zelf naar alle waarschijnlijkheid aan meegebouwd hebben.

'In het Voetspoor van de Historische Jezus', zaterdag 19 december om 17.05 uur bij de NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers