Nieuw seizoen 'Kunstuur' start zondag

zaterdag 6 september 2014

Alle ogen zijn momenteel op Rusland gericht. Tot en met eind oktober is in de Hermitage in Sint-Petersburg één van 's werelds grootste kunstbiënnales te zien: Manifesta.

Kun je in een land, met zoveel politieke onrust, een hedendaagse kunstbiënnale organiseren? Beeldend kunstenaars Jasper Krabbé en David Bade reisden naar Rusland om de voorbereidingen te volgen.


Artis
Daarnaast start in 'Kunstuur' een nieuwe serie over Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Artis en kunst zijn nauw met elkaar verbonden. Vanaf de eerste dag is deze dierentuin een inspiratiebron voor vele kunstenaars geweest en heeft het een eigen kunstcollectie.

The Vincent Award
Vijf kunstenaars zijn genomineerd voor The Vincent Award 2014, een prestigieuze aanmoedigingsprijs. Kunstuur volgt de genomineerden bij de voorbereidingen van de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag.

'Kunstuur', vanaf 7 september iedere zondag om 17.05 uur op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers