Nieuw seizoen van 'De Slechtste Chauffeur van Nederland' bij RTL 5

dinsdag 8 januari 2019
Foto: RTL 5 - © RTL 2019

Dit jaar zijn de slechtste chauffeurs weer uit alle hoeken van Nederland van de weg gehaald, om een speciale heropvoedingscursus autorijden te volgen.

De cast is zeer divers; de leeftijdvarieert van 23 tot en met 81 jaar, met bekende en minder bekende Nederlanders. Vanaf woensdag 9 januari is om 20.30 uur bij RTL 5 te zien hoe de slechtste chauffeurs van ons land het er dit seizoen vanaf brengen tijdens oefeningen als slippen in de bocht, de bekende waterbak en de balkenproef.

De presentatie is in handen van John Williams. Samen met coaches Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel doet hij zijn uiterste best om Nederland weer een stukje veiliger te maken, door de slechtste chauffeurs van de weg te halen. Zo hopen zij de chauffeurs de juiste vaardigheden bij te brengen en de kijker thuis te inspireren tot verantwoordelijk rijgedrag.

Buiten een aantal reeds bestaande oefeningen, zijn er ook nieuwe oefeningen toegevoegd om de rijstijl van de deelnemers te verbeteren. Zo moeten ze fileparkeren in de regen, volgen ze een route in het donker en rijden ze op een glad wegdek. Ook krijgen de deelnemers individuele bijspijkeroefeningen, die zijn afgestemd op hun zwakke punten op het gebied van autorijden.

Deelnemers
De 33-jarige Rowan en zijn vriendin Louisa, bekend uit het TLC-programma ‘Onze Transgender Liefde’, doen mee aan het programma omdat Rowan altijd haast lijkt te hebben in het verkeer. Hierdoor rijdt hij soms wel 50 kilometer per uur te hard, wat hem een groot gevaar op de weg maakt voor zowel zichzelf als andere weggebruikers.

De 75-jarige chaotische en hysterische Truus raakt schreeuwend in paniek bij elke kleine onvoorziene situatie op de weg, tot grote ergernis van haar dochter Karin. Ook weet Truus vaak de versnellingspook van haar auto niet te vinden, en rijdt ze gerust 80 kilometer per uur in de eerste versnelling.

De jongste deelnemer van dit seizoen is de 23-jarige PowNed-verslaggever Dennis. Volgens cameraman en goede vriend Joery is zijn probleem dat hij achter het stuur met van alles bezig is, behalve met autorijden. Hij zit continu op zijn telefoon, waardoor hij niet goed op zijn omgeving let. 

Met haar 81 jaar is An de oudste deelnemer van dit seizoen. Ondanks dat zij nog steeds fit en energiek is, uit zich dit niet tijdens het autorijden. An ziet dingen vaak te laat of helemaal niet en rijdt volgens haar broer Willem echt als ‘een oud wijf’.

De 28-jarige Jeronimo is een echte angsthaas en ziet op tegen elk aspect van het autorijden. Hij heeft al vier jaar zijn rijbewijs, maar heeft pas vier keer gereden. Zijn beste vriendin Lente wil hem voor eens en altijd van zijn rijangst af helpen.

Peter is 30 jaar en gek van auto’s, maar dat betekent niet dat hij goed rijdt. Volgens zijn broer Eddy is hij een gevaar op de weg doordat hij alle verkeersregels aan zijn laars lapt. Eddy hoopt dat Peter veiliger leert rijden, omdat hij bang is voor een fataal ongeluk.

Tijdens de eerste aflevering lopen de emoties al hoog op. Lente is in de auto bij Jeronimo zó bang, dat ze dreigt te stoppen met het programma. En Peter krijgt een flinke preek van Patricia wanneer hij, zoals gewoonlijk, te hard rijdt. Welke deelnemer gaat er uiteindelijk vandoor met de titel die niemand wil winnen?

'De Slechtste Chauffeur Van Nederland' wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

'De Slechtste Chauffeur Van Nederland', vanaf 9 januari om 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers