Nieuwe nummer 1 in 'Radio Veronica's Epic 80's Top 500'

maandag 9 september 2019
Foto: Radio Veronica - © Talpa Network 2019

Deze week knalt de 'Epic 80's Top 500' van Radio Veronica vijf dagen lang de ether in en de lijst met de 500 beste hits uit de jaren 80 heeft dit jaar een nieuwe nummer 1.

In tegenstelling tot eerdere jaren houdt de muziekzender de aanvoerder van de hitlijst tot het laatste moment geheim. Echter laat zij al wel weten welke tien tracks het meest favoriet zijn, maar de juiste volgorde wordt pas duidelijk op vrijdag 13 september tijdens de ontknoping. De 'Epic 80's Top 500' is van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 19.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 18.00 uur te horen bij Radio Veronica.


Top 10 (in alfabetische volgorde):

A-Ha Take on Me
Bon Jovi Livin’ on a Prayer
Dire Straits Brothers in Arms
Guns N’ Roses Sweet Child O’ Mine
Metallica One
Michael Jackson Billie Jean
Phil Collins In the Air Tonight
Prince & The Revolution Purple Rain
Toto Africa
U2 With or Without You

Meest succesvol
Phil Collins is de meest succesvolle artiest in de 'Epic 80's Top 500' met twaalf noteringen. Ook Michael Jackson (elf noteringen), Prince (tien noteringen) en Queen (negen noteringen) gooien hoge ogen in de hitlijst. Binnen de top 100 is de Ierse band U2 het meest populair met vijf noteringen.

Van eigen bodem
De hoogst genoteerde hit van Nederlandse bodem is '32 jaar' (Sinds Een Dag Of Twee) van Doe Maar en deze staat op positie elf. Daarna volgt op positie vijftien Golden Earring met 'When the Lady Smiles'. Naast de hoogst genoteerde Nederlandse act is Doe Maar ook het meest succesvol met zeven noteringen.

Soundtracks
Soundtracks van filmklassiekers uit de jaren 80 mogen ook niet ontbreken in de 'Epic 80's Top 500'. Onder meer ‘Eye Of The Tiger’ van Survivor (Rocky 3), ‘Don’t You Forget About Me’ van Simple Minds (The Breakfast Club) en ‘I’ve Had The Time Of My Life’ van Bill Medley & Jennifer Warnes (Dirty Dancing) zijn terug te vinden in de top 100.

De 'Epic 80's Top 500' is van maandag 9 september tot en met vrijdag 13 september te horen bij Radio Veronica. De volledige 'Epic 80's Top 500' lijst (met uitzondering van de goede volgorde van de Top 10) is terug te vinden op de site van Radio Veronica.

Persbericht Radio Veronica
vero

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers