Nyassa Alberta, Anton de Goede, Urszula Antoniak, John Appel in 'Kunststof Radio'

zondag 9 februari 2020
@ NTR 2019

De Groningse actrice Nyassa Alberta is vanaf 9 februari te zien als de 'Queen of Rock 'n Roll' in TINA - The Tina Turner Musical.

Het is de eerste musical waarin het verhaal van Tina Turner wordt verteld. De zangeres werkte aan deze productie zelf mee. Alberta was eerder te zien in verschillende Nederlandse en Duitse producties, waaronder 'Sister Act', 'The Bodyguard' en 'The Lion King'.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 11 februari: Anton de Goede, programmamaker en presentator
25 jaar na het overlijden van journalist Ischa Meijer, maakte programmamaker Anton de Goede de podcast Een dik uur Ischa op de radio. De Goede praat in deze podcast-serie met verschillende Ischa-kenners, waaronder Ronit Palache, Ramsey Nasr, Karin Bloemen en Annet Mooij. Allen vertellen zij over hun favoriete Ischa Meijer-interview, wat daarna integraal uitgezonden wordt.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 12 februari: Urszula Antoniak, regisseur
Regisseur Urszula Antoniak schreef en regisseerde de nieuwe telefilm: Magic Mountains. In deze thriller wil schrijver Lex nog één keer een klimtocht maken met zijn muze en ex Hannah in het Tatragebergte. De hoofdrollen zijn voor Hannah Hoekstra en Thomas Ryckewaert.
Antoniak won voor eerdere films verschillende Gouden Kalveren. Magic Mountains is te zien op 12 februari op NPO 3 .

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Donderdag 13 februari: John Appel, documentairemaker
In zijn nieuwe film 'Once the Dust Settles' vertelt documentairemaker John Appel een verhaal over rampverwerking en wederopbouw. De film laat zien hoe inwoners van plaatsen als Tsjernobyl, Aleppo en Amatrice hun leven weer proberen op te bouwen na een grote ramp. Appel maakte eerder o.a. de succesvolle documentaire Zij gelooft in mij, over zanger André Hazes.

Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 10 t/m donderdag 13 februari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers