Paul Witteman vrijdag met 'De Schande van Gaza' op Nederland 2

dinsdag 13 januari 2009

Om de strijd in Gaza in een breder perspectief te plaatsen, brengt de VARA aanstaande vrijdagavond een extra ingelast tv-programma van ruim een uur onder leiding van Paul Witteman. 'De schande van Gaza' is op 16 januari van 20.50 tot 21.55 uur te zien bij de VARA op Nederland 2.

S


inds de strijd in de Gazastrook weer is losgebarsten, zijn op de Nederlandse televisie veel korte, vaak heftige discussies te zien tussen vertegenwoordigers van zowel IsraŽlische als Palestijnse zijde. Maar wat zijn eigenlijk de historische achtergronden van dit al zo lang slepende conflict? Waarom zijn eerdere vredeskansen gemist? En welke perspectieven zijn er voor de toekomst?

Paul Witteman ontvangt in Studio Plantage in Amsterdam betrokken deskundigen, die Ė mede aan de hand van (archief)fragmenten - in een beschouwend gesprek de achtergronden van het Gaza-conflict toelichten. Waarom en wanneer is het conflict begonnen? Waarop liepen eerdere vredespogingen, zoals de Oslo-akkoorden en de Roadmap to Peace, ooit stuk? En welke oplossingen en kansen zijn nu nog denkbaar? Is vrede in de Gazastrook eigenlijk wel mogelijk?

Het programma gaat ook in op de beleving van de strijd in Gaza door het Nederlandse publiek. Interesseert dit ingewikkelde conflict ons eigenlijk nog wel of stompt het ons steeds meer af? Kortom, hoe 'verschillig' zijn we hierin?

VARA-programmadirecteur Frans Klein: 'Waar het gaat om het historisch perspectief is de berichtgeving over de recente strijd in Gaza tot nu toe summier. Met deze ingelaste uitzending van ruim een uur wil de VARA de situatie in de Gazastrook nu eens uitgebreid belichten. Het wordt geen debat over wie er gelijk heeft, maar een gesprek met betrokken deskundigen.'

'De schande van Gaza', gepresenteerd door Paul Witteman, is aanstaande vrijdag 16 januari van 20.50 tot 21.55 uur te zien bij de VARA op Nederland 2 (de in de gidsen aangekondigde programma's 'Met het mes op tafel' en 'De Leugen Regeert' komen daarmee te vervallen).  

'De Schande van Gaza', vrijdag 16 januari om 20.50 uur op Nederland 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers