Pepijn Gunneweg, Erik van Lieshout, Gülşah Doğan in 'Kunststof Radio'

zondag 19 januari 2020
@ NTR 2019

Acteur Pepijn Gunneweg is sinds 5 januari terug in de theaters. Dit keer niet met zijn theatergroep de Ashton Brothers maar met een eerste soloshow 'The Great Wonder'.

In deze show gaat hij, met behulp van poëtische acts en goocheltrucs, op zoek naar het Grote Wonder. Gunneweg is vooral bekend als presentator van de 'BZT Show'. Ook speelt hij mee in 'Het Klokhuis'.

Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 21 januari: Erik van Lieshout, kunstenaar
Kunstenaar Erik van Lieshout is schilder en hij maakt films, maar hij staat vooral bekend om zijn multimediale installaties. Nu heeft hij een nieuwe film gemaakt Beer (bier), die op 23 januari in première zal gaan op het IFFR (Filmfestival in Rotterdam). In Beer houdt van Lieshout zich vooral bezig met de vraag hoe je als westerse kunstenaar nog vrij en compromisloos kunt zijn wanneer je een grote hoeveelheid geld ontvangt van een groot bedrijf als je een prijs wint. Hij refereert hiermee naar zijn eigen situatie, toen hij veel geld ontving na het winnen van de Heinekenprijs voor de Kunst.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Woensdag 22 januari: Gülşah Doğan, documentairemaker
Documentairemaker Gülşah Doğan heeft het nieuwe tweeluik 'Terug naar de Akbarstraat' gemaakt, dat op 22 en 23 januari wordt uitgezonden. In de documentaire keert presentator Felix Rottenberg terug naar de Akbarstraat, waar hij in 2002 al een documentaire over maakte. Toen was het 'de slechtste wijk van Nederland', nu is dat beeld veranderd door veel vernieuwingen. Doğan heeft al vele documentaires op haar naam staan, waarmee zij verschillende prijzen won.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 23 januari: Nog niet bekend
Presentatie: Jellie Brouwer

'Kunststof Radio', maandag 20 t/m donderdag 23 januari tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers