Peter de Wit en Leo van Vliet op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 6 april 2019

Zondag 7 april zijn striptekenaar Peter de Wit en oud-wielrenner Leo van Vliet te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Peter de Wit, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, is de tekenaar van de dagelijkse Volkskrant-strip Sigmund. Dit jaar viert de strip-psychiater zijn 25-jarige jubileum in de krant. In De Perstribune vertelt De Wit over de ontwikkeling die de krantenstrip in het algemeen en Sigmund in het bijzonder heeft doorgemaakt. Ook praten we met De Wit over het vaderschap en over zijn succesvolle zoon Tex (bekend van Zondag met Lubach en Klikbeet).

Leo van Vliet, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, is al jarenlang de koersdirecteur van Neerlands enige wielerklassieker: de Amstel Gold Race. In een verder verleden was Van Vliet zelf wielrenner; hij won een Tour-etappe en de klassieker Gent-Wevelgem. Ook was hij bondscoach van de KNWU. In 'De Perstribune' zoomen we met Van Vliet in op het lopende wielerseizoen en op zijn roerige koersleven.

In 'De Perstribune' staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. Met daarbij onder andere aandacht voor (kranten)strips die op tv en in de bioscoop tot leven kwamen.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Margreet Reijntjes.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers