Plezierjachten, villa's en oude arbeidershuisjes: nazomeren in Vinkeveen - VIDEO

zondag 8 september 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2019

In september strijkt 'Typisch' neer in het zomerse Vinkeveen, een oud turfdorp onder de rook van Amsterdam. Beroemd door de Vinkeveense Plassen en natuurlijk door Andre Hazes.

We zien plezierjachten en vakantie-eilandjes, kapitale villa’s aan de waterkant en eenvoudige arbeidershuisjes van voormalig Turfstekers. Achter de Vinkeveense voordeuren bruist het van de energie en plannenmakerij.

In de eerste aflevering ontmoeten we moeder en dochter Greet en Greet, die in de zomer aan de bak moeten. Het gaat niet zo goed met hun brocante zaak, dus het wordt er op of er onder. Oude rocker Arthur raakt z’n baan kwijt als rijinstructeur en gaat hard aan de slag met zijn comeback in de muziek. Jan de brugwachter kijkt alles aan vanuit z’n Heulbrug.


Gansje Joris
Nieuw leven tekent deze periode in Vinkeveen. Met veel liefde en zorg ontfermen Gerrit en Ria zich over gansje Joris, totdat hij groot en sterk genoeg is om weer terug te kunnen naar de natuur. Jan en Adrie laten hun oude rode camper De Stoffel Express weer tot leven komen. En gaan er mee op pad. En dan is er nog Jurre. Hij heeft het syndroom van Down en heeft begeleiding. Daar is niks aan te doen, maar Jurre wil leren om de dingen meer zelfstandig te kunnen doen.

'Typisch'-reeks
Na de succesvolle anderhalf jaar 'Typisch', geven EO en BNNVARA ook dit najaar weer afwisselend invulling,  aan deze docu-serie.

'Typisch Vinkenveen', vanaf 9 september 3 weken van maandag t/m vrijdag om 19.15 uur bij de EO op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers