'Podium Witteman' met Pablo Sáinz Villegas, Pierre Decroos, Boris Giltburg en Lilian Vieira

zaterdag 21 september 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt bladomslaander Pierre Decroos, meesterpianist Boris Giltburg, gitarist Pablo Sáinz Villegas, zangeres Lilian Vieira & North Sea String Quartet, en trompettist Simon Höfele.

Pauls Jonge Held is deze week de Duitse trompettist Simon Höfele. Hij maakt als genomineerde in de reeks ECHO Rising Stars een tournee langs de belangrijkste Europese concertzalen. Nu hij in Nederland optreedt komt hij langs om in 'Podium Witteman' zijn talent te etaleren.

Pierre Decroos heeft een stevige bijbaan als bladomslaander bij klassieke concerten. Al 30 jaar slaat hij de bladmuziek om bij de beste pianisten ter wereld, waarbij 'onzichtbaar zijn' altijd het hoogste doel is geweest. In 'Podium Witteman' praat hij met Paul over zijn carrière en ter afsluiting slaat hij de blaadjes om bij de Israëlische meesterpianist Boris Giltburg.

De Spaanse gitarist Pablo Sáinz Villegas is een internationale ster. Hij speelde ooit in een uitverkocht Bernabéu Stadion in Madrid en op een drijvend podium op de Amazone-rivier. En hij trad op voor de Spaanse Koninklijke Familie en de Dalai Lama. We gaan genieten van muzikaal Spaans vuurwerk!

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira woont al twintig jaar in Nederland en is een inspiratie voor een nieuwe generatie Nederlandse jazzzangers. In haar laatste project zingt ze Braziliaanse liederen met het North Sea String Quartet.

In 'Podium Witteman Extra' het verhaal van Bastiaan Everink, die een opmerkelijke carrièreswitch onderging van marinier tot operazanger. Aansluitend een concertregistratie met muziek van Richard Wagner door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 22 september van 18.15 tot 19.15 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers