'Podium Witteman' met Sheku Kanneh-Mason en Nora Fischer

zaterdag 14 april 2018
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2016

Paul Witteman ontvangt cellist Sheku Kanneh-Mason, pianist Isata Kanneh-Mason mezzosopraan Nora Fischer, gitarist Marnix Dorrestein, panfluitist Matthijs Koene, zijn ensemble Radio Antiqua en Fuse.

Sheku Kanneh-Mason is een jonge cellosensatie uit Engeland. De 18-jarige maakte onlangs zijn debuut in het Concertgebouw en heeft net zijn eerste cd uitgebracht: Inspiration. Daarop speelt Kanneh-Mason het Eerste Celloconcert van Dmitri Sjostakovitsj - het concert waarmee hij in 2016 de titel BBC Young Musician verwierf. In 'Podium Witteman' speelt hij samen met zijn zus Isata twee andere stukken van zijn cd, waaronder Bob Marleys No Women No Cry.

Mezzosopraan Nora Fischer brengt op 18 april samen met popgitarist Marnix Dorrestein haar eerste album uit voor Deutsche Grammophon: Hush. Hierop staan bekende liederen en aria’s uit de 17de eeuw in bewerkingen voor stem en elektrische gitaar. Nora Fischer en Marnix Dorrestein laten met deze persoonlijke aanpak horen hoe mooi en direct deze muziek van deze oude componisten is.

Floris Kortie besteedt aandacht aan de panfluit. Speciaal hiervoor heeft hij panfluitist Matthijs Koene uitgenodigd, die samen met zijn ensemble Radio Antiqua laat horen wat de mogelijkheden van het instrument zijn.

Fuse is er weer! Deze week spelen ze werk van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Ze spelen op hun eigen manier het Canto Ostinato en het Capriccio van de in 2012 overleden componist.

In 'Podium Witteman Extra' reist Emma van der Schalie af naar het Drentse Eelde. Ze brengt een bezoek aan Museum Vosbergen, dat een grote collectie bijzondere instrumenten huisvest. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 15 april van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers