'Prikkeldraad' in première bij Brava

donderdag 12 november 2015

Cultuurzender Brava heeft vrijdag 13 november om 22.59 uur de Nederlandse tv-première van de documentaire 'Prikkeldraad', waarin het Utrechtse ensemble Insomnio een jaar lang wordt gevolgd bij hun zoektocht naar de beste uitvoering van nieuwe en recente composities.

'Lastige' muziek
Eigentijdse muziek is voor het publiek soms moeilijk te doorgronden; het doet sommige luisteraars denken aan prikkeldraad. Insomnio, ensemble voor hedendaagse muziek, laat zich daar echter niet door weerhouden. Ze ziet het als haar taak om zowel nieuwe composities als hoogtepunten uit de 20e-eeuwse muziek ten gehore te brengen.


Pierre Boulez
In de film van Jan de Wit en Rino Gouw maken we kennis met dirigent en musici en zien we ze, samen met de componisten, aan het werk. In Parijs ontmoet het ensemble de grote componist en dirigent Pierre Boulez. Met hem bereidt Insomnio zich voor op de studio-opname van zijn meesterwerk 'Le Marteau sans Maître'. Lukt het Insomnio om deze complexe muziek zo uit te voeren dat de luisteraar er echt van kan genieten?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers