'RTL Nieuwsdoc: Bataclan': RTL Z blikt terug op avond vol verschrikkingen - VIDEO

zaterdag 12 november 2016

Een mislukte bomaanslag op het Stade de France, een regen van kogels op het volle terras van Restaurant Le Petit Cambodge en een zee van bloed in concertzaal Bataclan: aanstaande zondag is het een jaar geleden dat Parijs werd opgeschrikt door heftige aanslagen.

Tot diep in de nacht verzorgden RTL Z-presenator Roland Koopman en correspondent Stefan de Vries deze avond live de breaking news-uitzending bij RTL Z. Nu, een jaar later, treffen Roland en Stefan elkaar in Parijs. In 'RTL Nieuwsdoc: Bataclan' reconstrueren ze de gebeurtenissen van die nacht en bespreken ze de impact van de aanslagen met slachtoffers, hulpverleners en andere betrokkenen.


In de uitzending interviews met onder meer:

- Salim Toorabally, de beveiliger die de terroristen tegenhield bij het stadion. Hij kreeg hiervoor diverse onderscheidingen en reist inmiddels de hele wereld over als spreker.
- Fred Dewilde – striptekenaar. Hij was bij het concert in de Bataclan en overleefde de aanslag. Deze week verscheen zijn stripboek 'Mon Bataclan', waarin hij de gebeurtenissen van die avond tekent, maar ook de vraag stelt waar veel overlevenden mee zitten: 'Ik heb het overleefd, maar kan ik nog leven?'
- Matthieu Langlois – hoofdarts van de RAID (de Franse SWAT-teams). Op bloedstollende wijze vertelt hij wat hij aantrof in de Bataclan. Terwijl de terroristen nog aan het schieten waren, probeerde hij in een zee van bloed overlevenden te vinden en die te redden.
- Philippe Cohen-Grillet – onderzoeksjournalist. Hij beweert dat Frankrijk van de dreiging wist, maar niets heeft gedaan.

'RTL Nieuwsdoc: Bataclan', zondag 13 november 17.30 uur op RTL Z.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers