Scenarioschrijfster Frieda Mulisch te gast bij de AVRO op NPO Radio 4

zondag 24 augustus 2014

Aankomende week is scenarioschrijfster Frieda Mulisch een week lang te gast in de rubriek 'Het Klassieke Hart' in het programma De Klassieken met Hans Smit bij de AVRO op NPO Radio 4.

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 augustus vertelt Mulisch elke ochtend rond 10.15 uur welke klassieke muziek haar na aan het hart ligt en waarom. Zo laat ze werken horen van Verdi, Mozart en Prokofjev.


Scenarioschrijfster Frieda Mulisch (1974) is de dochter van de in 2010 overleden schrijver Harry Mulisch en is momenteel te zien in het AVROTROS avonturenprogramma 'Atlas'. 
In 'Atlas' nemen twaalf bekende Nederlanders het tegen elkaar tijdens een extreme tocht door Suriname. In 10 etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van het goud uit het regenwoud van Suriname. 
Deelnemers zijn, naast Frieda Mulisch, onder anderen schaatser Bob de Jong en cosmetisch arts Robert Schoemacher.

Verder is Frieda Mulisch ook bezig met een dramaserie over het leven van haar vader Harry Mulisch. Op deze manier wil ze haar vader laten voortleven. En in oktober komt een dichtbundel van Frieda uit, waarin gedichten staan van haar vader die zij beantwoordt.

In het interview vertelt Frieda dat klassieke muziek al vroeg in haar leven kwam, mede door haar vader. Frieda: 'Mijn vader kende een klassiek stuk na één keer beluisteren, maar ik blijf ontdekken en erin groeien.'

'De Klassieken'
'De Klassieken', met presentatie van Hans Smit, is dagelijks tussen 09.00 en 12.00 uur te beluisteren bij de AVRO op NPO Radio 4. Voor meer informatie kijk op http://deklassieken.radio4.nl.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers