Songfestivalinzending omarmd door 538-luisteraars

vrijdag 22 maart 2019

Twee weken na de release staat 'Arcade' van Duncan Laurence al in de top 5 van de 538 TOP 50. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is niet alleen bij de internationale bookmakers de absolute favoriet, ook de 538-luisteraars omarmen het nummer massaal.

'Arcade' kwam vorige week al de lijst binnen op plek 45 en stijgt deze week maar liefst veertig plekken. De 538 TOP 50, gepresenteerd door dj Ivo van Breukelen, is vanmiddag vanaf 14.00 uur te horen op Radio 538.

Duncan Laurence: 'Een droom voor elk beginnende artiest. Wat een eer dat mijn eerste single 'Arcade' zo hoog in de TOP 50 staat. Te gek dat mijn song zo ontvangen wordt! Bedankt luisteraars van 538.'

Laurence bracht onlangs een bezoek aan 'De 538 Ochtendshow met Frank Dane' waar hij de inzending live zong. Het optreden bracht toen zelfs nieuwslezer Henk Blok in tranen.

Nieuwe nummer één
Het duo Suzan & Freek weet deze week met 'Als Het Avond Is' de nummer één positie te veroveren. De hit stond sinds vier weken al in de top 10 van de lijst en pakt nu de eerste positie over van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Hun nummer 'Hij Is Van Mij' wist acht weken de eerste positie te veroveren.

1. Suzan & Freek – Als Het Avond Is
2. Kris Kross Amsterdam feat. Maan, Tabitha & Bizzey – Hij Is Van Mij
3. Mabel – Don’t Call Me Up
4. Nielson – IJskoud
5. Duncan Laurence – Arcade

538 TOP 50
De 538 TOP 50 wordt samengesteld op basis van streamingcijfers van JUKE, Spotify, YouTube en airplay van alle Nederlandse radiostations. 538 Members geven hun waardering aan nummers, waarmee ze de samenstelling van de lijst beïnvloeden. Op deze manier weerspiegelt de lijst de daadwerkelijke populariteit van de muziek bij het publiek. De lijst wordt dagelijks bijgehouden en gepubliceerd op 538.nl. Daarnaast neemt Barend van Deelen iedere maandag tot en met donderdag tijdens zijn programma op Radio 538 om 19.00 uur de belangrijkste verschuivingen en opvallende tracks horende bij het nieuws van die dag door tijdens de Mobiel.nl Dag Top 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers