'SpangaS' deze week in het teken van kanker

zondag 11 maart 2012

In de tweede helft van maart staat de jeugdserie 'SpangaS' van de NCRV in het teken van kanker. In de uitzending van 12 maart hoort Eman dat zijn lievelingsoom op bezoek komt bij de familie. Eman verheugt zich er erg op. De klap is dan ook groot als hij te horen krijgt dat oom Zaïr kanker heeft.

Het valt Eman op dat er op het schoolplein en in de klas steeds leerlingen het vreselijke K-woord gebruiken om te schelden. Als oom Zaïr weer vertrokken is naar Marokko, wil Eman iets doen tegen deze manier van schelden op het schoolplein en in de klas. Katoe wil hem helpen. Samen houden ze een spreekbeurt over vloeken met het woord kanker. De klas is onder de indruk, maar heeft het ook echt geholpen?


Uiteindelijk overlijdt oom Zaïr. Eman krijgt gelukkig veel steun van zijn beste vrienden.

De inhoud van deze uitzendingen over het thema kanker zijn mede tot stand gekomen door dat het woord kanker ook helaas gebruikt wordt op de website van 'SpangaS' en op andere social media en schoolpleinen. De NCRV vindt het belangrijk om het onderwerp aan te stippen omdat er helaas veel kinderen in hun directe omgeving te maken hebben met kanker. Het is belangrijk om te praten over je ervaringen. Daarom wil 'SpangaS' het gesprek openen en kinderen er ook op attenderen dat schelden niet alleen onprettig is, maar ook kwetsend kan zijn voor anderen.

'SpangaS', elke schooldag om 19.00 uur op Z@pp.

SpangaS

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers