Spectaculaire experimenten en fascinerende onderzoeken in nieuw seizoen 'Galileo'

zondag 4 september 2016

'Galileo' is terug, en hoe! Vanaf maandag 5 september om 19.30 uur gaat Luuk Ikink bij RTL 5 weer met zijn verslaggevers Manuel Venderbos, Jorn Rohde, Shelly Sterk en vlogger Sem Barendse dagelijks op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

Nieuw in het team van verslaggevers is Giel de Winter, bekend van StukTV. Hij krijgt het als nieuwkomer zwaar te verduren in een aantal spraakmakende experimenten. Zo trapt hij af in een doodskist van plexiglas onder de grond om te kijken hoe het is om levend begraven te worden. De verslaggevers van het eerste uur overschrijden opnieuw hun grenzen. Jorn rent zonder enige training een marathon, Manuel zoekt zijn dubbelganger en Shelly probeert met enkel aanwijzingen van de verkeerstoren een vliegtuig zonder brokken aan de grond te zetten. Vlogger Sem veroorzaakt een mega grote stikstofontploffing en maakt een vliegtuigmotor na.


Dit seizoen wordt flink geëxperimenteerd op het gebied van voeding. Zo leeft Giel een week op bananen met water en Jorn maar liefst vier weken op patat en vitaminepillen. Giel is laaiend enthousiast over zijn detox en Jorn vindt zijn dieet een eitje, maar wat doet dit fysiek met hen?

'Galileo', maandag 5 september tussen 19.45 uur en 20.30 uur bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers