Speeches Trump en Clinton op partijconventies live bij RTL Z

woensdag 20 juli 2016

Deze week start een nieuwe fase in de race naar het Witte Huis, met het partijcongres van de Republikeinen en daaropvolgend het congres van de Democraten.

RTL Z besteedt rondom deze conventies extra aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen, met onder meer live de acceptance speeches van Donald Trump in de nacht van donderdag 21 juli en de speech van Hillary Clinton in de nacht van donderdag 28 juli.


In extra uitzendingen van 'Bestemming Witte Huis' geeft Amerika-correspondent Erik Mouthaan uitleg over het belang van de conventies en kijkt hij terug  op de afgelopen maanden. Ook selecteert Erik opmerkelijke momenten en blunders uit voorgaande bijeenkomsten. Ook de 'Z Docs' staan in het teken van de Amerikaanse verkiezingen. 'Z Today' tekent voor de nabeschouwing van beide conventies the day after.

Hieronder een overzicht van de programmering rondom beide conventiedagen:

Donderdag 21 juli - vrijdag 22 juli
- 20.30 uur 'Bestemming Witte Huis: de Republikeinse Conventie'. Erik Mouthaan bericht vanuit de zaal bij het Republikeinse partijcongres. Hij spreekt met gedelegeerden en laat de belangrijkste momenten zien, waaronder de stemming waarmee Trump officieel de nominatie in de wacht sleept. Dit vooruitlopend op Trump's grote speech die RTL Z in de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 juli live uitzendt (om 03.00 uur).
- 21.00 uur 'Z DOC: De wereld van Donald Trump' deel 1
- 22.00 uur 'Z DOC: De wereld van Donald Trump' deel 2
- 23.00 uur 'Bestemming Witte Huis: de Republikeinse Conventie'
- 4.00 uur LIVE: Speech Donald Trump op Republikeinse Conventie

Vrijdag 22 juli
17.30 uur 'Z Today': Nabeschouwing Conventie Republikeinen

Donderdag 28 juli
- 20.30 uur 'Bestemming Witte Huis: de Democratische Conventie': Erik Mouthaan bericht vanuit de zaal van het partijcongres van de Democraten. Hij laat de belangrijkste momenten zien, onder andere de speech van president Obama, de verkiezing van de vice-president en de stemming waarmee geschiedenis wordt geschreven: voor het eerst zullen gedelegeerden van een grote partij de nominatie geven aan een vrouw. De speecht van Clinton waarin zij de nominatie aanvaardt is ook weer live te zien bij RTL Z om 3.00 uur.

- 21.00 uur 'Z DOC: Achter de Deuren van het Witte Huis'
- 22.00 uur 'Z DOC: Verhuizen van het Witte Huis'
- 23.00 uur Rerun 'Bestemming Witte Huis: de Democratische Conventie'
- 4.00 uur LIVE: Speech Hillary Clinton op Democratische Conventie

Vrijdag 29 juli
- 17.30 uur 'Z Today: Nabeschouwing Conventie Democraten'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers