Sportvrouwen centraal in nieuw seizoen 'Bureau Sport'

donderdag 15 juni 2017

Sportvrouwen? Dat zijn toch meestal manvrouwen, die de hele dag roddelen, te pas en te onpas huilen, relaties hebben met hun trainer en niet tegen kritiek kunnen? Niets is minder waar: juist de vrouwen doen het de laatste jaren heel goed: ze winnen medaille na medaille.

Hoogste tijd dus voor 'Bureau Sport' om in een nieuwe, vijfdelige serie 'Bureau Sport Vrouwen' op onderzoek uit te gaan. Kloppen de vooroordelen? En wat is eigenlijk het geheim achter de successen? Erik Dijkstra en Frank Evenblij duiken, met de Europese kampioenschappen vrouwenvoetbal in eigen land voor de deur, in de wondere wereld van de sportvrouw.


Met iedere week een Battle of the Sexes, tussen sportvrouwen en sportmannen. Zo neemt Ranomi Kromowidjojo het zwemmend op tegen haar vriend en gouden medaille-winnaar Ferry Weertman. Ook houdt wekelijks een sportvrouw een monoloog voor de spiegel over haar lichaam (onder anderen atlete Jamile Samuel, baanwielrenster Elis Ligtlee en zeilster Marit Bouwmeester). Erik Dijkstra en Frank Evenblij bespreken de vrouwensport in het als vrouwonvriendelijk bestempelde tv-programma 'Voetbal Inside'.

Een panel, bestaande uit topzwemster Femke Heemskerk, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en Oranje voetbalinternational Merel van Dongen, bespreekt iedere week een vooroordeel uit de vrouwensport.

Verder spreken Erik en Frank met onder anderen Dafne Schippers, gouden medaille-winnares Sharon van Rouwendaal, de mooiste sportvrouw van Nederland wielrenster Puck Moonen en de eerste vrouwelijke hooligan met een stadionverbod.

'Bureau Sport' is een coproductie van BNN-VARA en The Media Brothers.

'Bureau Sport', vanaf 16 juni elke vrijdag om 20.20 uur bij de VARA op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers