Start verkiezing 'Gouden RadioRing 2014'

zondag 7 september 2014

Maandag 8 september gaat de verkiezing van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de Gouden RadioRing, weer van start. Van maandag 8 september 12.30 uur tot maandag 6 oktober 14.30 uur kan iedereen op avrotros.nl/radioring stemmen op zijn of haar favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice.

De prijzen worden op donderdagavond 13 november uitgereikt tijdens hét AVROTROS RadioGala dat live uitgezonden wordt op NPO Radio 2 en in beeld via NPO 101TV en via http://avrotros.nl/radioring. De presentatie van het RadioGala is in handen van AVROTROS Radio 2 dj Jan-Willem Roodbeen.


Sinds 2010 worden tijdens dit RadioGala niet alleen de drie publieksprijzen voor radio uitgereikt. Ook de drie belangrijkste juryprijzen van het jaar maken weer onderdeel uit van dit radiofestijn. De Marconi Awards voor Beste Zender, Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award zijn een belangrijk onderdeel van de avond.

Winnaars AVRO Gouden RadioRing 2013
Vorig jaar won 'Somertijd' met Rob van Someren van Radio Veronica de prijs van de luisteraar, de Gouden RadioRing. Claudia de Breij (VARA 3FM) en Bert Haandrikman (KRO Radio 2) werden uitgeroepen tot radiopersoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

De Marconi prijzen waren voor: Aanstormend Talent Angelique Houtveen, die een maand later een dagelijkse show op Radio 6 Soul & Jazz aangeboden kreeg. Beste Zender werd toen het succesvol omgevormde Sky Radio. Peter van Bruggen ('Weeshuis van de Hits', 'Breakfast Club', 'Route du Soleil') kreeg uit handen van Stefan Stasse de Marconi Oeuvre Award uitgereikt.

'Gouden RadioRing 2014', donderdag 13 november om 20.00 uur op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers