Theo Reitsma en Kira Toussaint op 'De Perstribune' van MAX

zaterdag 27 april 2019

Aanstaande zondag 28 april zijn voormalig sportcommentator Theo Reitsma en zwemster Kira Toussaint te gast in het media- en sportprogramma 'De Perstribune' van MAX, tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1.

Theo Reitsma, te gast in het eerste uur van 'De Perstribune' tussen 12.00 en 13.00 uur, is een van de bekende namen uit de geschiedenis van 'Studio Sport'. Als commentator was hij getuige van tal van hoogte- en dieptepunten uit de sporthistorie. Reitsma was erbij toen Rensenbrink in de WK-finale van 1978 tegen de paal schoot, toen Oranje in 1988 Europees kampioen werd en toen Ellen van Langen goud pakte op de Spelen van Barcelona. Over zijn tijd als sportcommentator schreef Reitsma het boek Dit is een goed stel hoor.

Kira Toussaint, te gast in het sportuur tussen 13.00 en 14.00 uur, maakt zich op voor het WK zwemmen van deze zomer, waarna het vizier kan worden gericht op de Spelen van Tokio. Voor Toussaint komt daarmee een einde aan een zware, roerige periode, waarin ze van dopinggebruik werd beschuldigd. Ten onrechte, zo bleek. De rugslagspecialiste is inmiddels van alle blaam gezuiverd, maar Toussaint zal vermoedelijk toch de rest van haar loopbaan tekst en uitleg moeten geven over de affaire.

In 'De Perstribune' staat mediakenner Ron Vergouwen stil bij opmerkelijke mediagebeurtenissen uit het heden en het verleden. In verband met de komst van Theo Reitsma zet Vergouwen onder meer de meest historische uitspraken van Nederlandse sportcommentatoren op een rij.

'De Perstribune' wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en Margreet Reijntjes.

'De Perstribune', elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers