Thomas Verbogt, Raymond van het Groenewoud, Bertien van Manen in 'Kunststof Radio'

zondag 23 februari 2020
@ NTR 2019

Schrijver Thomas Verbogt laat in zijn nieuwe roman 'Als je de stilte ziet' zien hoe alles ertoe doet in het leven. Voor de hoofdpersoon is de komst van pleegbroer Sander in huis meer bepalend voor de rest van z'n leven dan hij op dat moment beseft.

Welke betekenis krijgt dit? Verbogt schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken en schrijft nog dagelijks een column voor De Gelderlander.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 25 februari: Raymond van het Groenewoud, zanger en liedjesschrijver
Hij is één van de grootste Nederlandstalige liedjesschrijvers en veroverde Vlaanderen en Nederland met hits als Meisjes, Je Veux de L’Amour en Liefde voor Muziek. Nu viert Raymond van het Groenewoud zijn zeventigste verjaardag met een nieuw album Speel, het fotoboek Een leven lang dromen en de documentaire Raymond! die 29 februari te zien is in 'Het Uur van de Wolf' op NPO 2.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 26 februari: Bertien van Manen, fotograaf
Bertien van Manen, de grand dame van de Nederlandse fotografie, krijgt een bijzondere tentoonstelling het Stedelijk Museum van Amsterdam. In Beyond the Image: Bertien van Manen & Friends worden haar foto’s gecombineerd met die van andere grootheden als Nan Goldin, Boris Mikhailov en Rineke Dijkstra. Hoewel zij wordt gezien als één van de grote vernieuwers van de documentaire fotografie is dit pas het eerste grote overzicht van haar werk.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 27 februari: Geen uitzending i.v.m. voetbal

'Kunststof Radio', van maandag 24 t/m woensdag 26 februari tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers