Topartiesten en onbekende songwriters gaan voor 'The Hit' bij RTL 5

zondag 23 februari 2014

In 'The Hit' krijgen songwriters de unieke kans om hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan Nederlandse en internationale topartiesten.

De kans dat hun lang gekoesterde wens om een hit te scoren uitkomt, komt zo heel dichtbij.


Alle zestien artiesten van het nieuwe RTL 5-programma 'The Hit' zijn inmiddels bekend. Rob de Nijs, Charly Luske feat. Brownie Dutch, Sandra van Nieuwland, DJ Chuckie, Rowwen Hèze, Xander de Buisonjé, Stevie Ann, George Baker, Desray, Waylon, Sabrina Starke, Niels Geusebroek, Lisa Lois, Will & the People, Ben Saunders en Sidney Samson met Eva Simons verlenen hun medewerking aan dit sensationele muziekprogramma, dat op maandag 24 februari van start gaat en wordt gepresenteerd door Dennis Weening.

Roomraces
Elke week staan zes kersverse songwriters in hun eigen geluidsdichte pitchingroom om hun liedje te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hit-potentie van een nummer tijdens deze roomraces het snelst en claimt het om er dé hit van te maken? Iedere artiest kiest twee songs om deze na afloop van de roomraces nog eens goed te beluisteren en met de songwriters te bespreken. Zodra de artiest voor zichzelf een keuze heeft gemaakt, duikt hij of zij met het liedje de studio in en is er geen contact meer.

Finale
Tijdens de grote finale van elke aflevering komen de artiesten en songwriters weer bij elkaar. Pas als de artiest het podium betreedt, wordt voor de kijker én de songwriters duidelijk voor welk liedje is gekozen. Deze nummers worden direct als single uitgebracht en zijn nog dezelfde avond te downloaden om vervolgens de hitlijsten te bestormen.

Radio 538
Radio 538 is nauw betrokken bij 'The Hit'. Dj’s Frank Dane en Tim Klijn vertellen elke aflevering na de roomrace onomwonden welk liedjes naar hun idee daadwerkelijk hit-potentie hebben. Ook volgen zij op hun eigen zender 'The Hit' op de voet en zijn artiesten en songwriters elke vrijdag te gast bij Frank Dane in de 'Frank&Vrijdag Show'.

Voor de in totaal 48 songwriters die meedoen, kan 'The Hit' hun doorbraak betekenen. Zij komen terecht in een muzikale rollercoaster waarin alles draait om de passie voor muziek en de jacht op die ene gouden hit. 'The Hit' komt oorspronkelijk uit Ierland en was daar een groot succes. Enkele populaire Ierse artiesten scoorden er zelfs de grootste hit uit hun carrière mee.

'The Hit', vanaf maandag 24 februari wekelijks tussen 20.30 uur en 22.00 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers