'Tour d'Encore': de tour als sportieve opera

zondag 7 juli 2019

Deze zomer reizen de vrienden van Trio d'Encore (Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) en Marcus van den Munckhof (cello)) in hun camper mee met de Tour de France.

Hun gedeelde passie voor zowel muziek als wielrennen vormt de grondstof voor deze unieke roadtrip Tour d’Encore (NTR) : schitterende kamermuziek en verhalen die ver boven de Col du Galibier (2646 m.) uitstijgen.

De Tour de France: een sportieve opera waar de toeschouwer wordt verwend met de mooiste verhalen. Verhalen over liefde, wanhoop, schandalen, tragedie en euforie. Onder het motto 'Muziek is wielrennen en wielrennen is muziek!' reizen Vos, Stapert en Van den Munckhof acht dagen mee met de Tour-caravaan, op zoek naar legendarische verhalen op het snijvlak van muziek en wielrennen. Het resultaat? 8 zinderende etappes, 8 legendarische verhalen en 8 ultieme encores.

Zo verklankte Josef Strauss de voorloper van de moderne racefiets in zijn polka galop genaamd Vélocipède. Componisten Chopin, Berlioz en Schumann hadden net als veel wielrenners een relatie met verboden middelen. Edith Piaf onderhield sappige affaires met bekende Tour-renners. En de Franse componist Ernest Chausson kwam om het leven op zijn racefiets. Dit en meer komt aan bod in Tour d’Encore!

Kijk van 8 t/m 16 juli dagelijks naar een nieuwe video op NPORadio4.nl en via het Youtube-kanaal van NPO Radio 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers