TV Oranje Special over John Enter

zaterdag 15 oktober 2016

TV Oranje presenteert ook in 2016 een serie bijzondere portretten van Nederlandse artiesten. Elke zondag nemen we om 20.00 uur een kijkje in het persoonlijke leven van een bekende zanger, zangeres of duo.

TV Oranje bezoekt ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waarbij ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere bezigheden.


Zondag 16 oktober zie je een special over John Enter. De Twentse zanger, die zijn artiestennaam ontleende aan zijn woonplaats, leidt TV Oranje rond door zijn woning. Hij vertelt hoe hij op jonge leeftijd een optreden zag van André van Duin, die hem inspireerde om ook bandparodist te worden. Met dank aan een goede tip van de bekende komiek Bueno de Mesquita wist hij zich het vak eigen te maken. Vervolgens ontwikkelde hij zijn zangtalent. Ervan leven kon hij nog niet, dus John ging ook aan de slag als metselaar. Zo kon hij bovendien zelf zijn huis verbouwen en uitbreiden met aparte werkruimtes voor zijn vrouw en zichzelf. Maar zijn hart bleef altijd bij de muziek liggen. Geinspireerd door de Twentse komiek en zanger Harm oet Riessen begon John ook in het dialect te zingen. Dat leverde hem de nodige hits op, niet alleen in het dialect maar ook in het Nederlands en het Duits. Natuurlijk legt John ook nog even uit hoe hij aan zijn onafscheidelijke blauwe jasje is gekomen...

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers