TV-premičre Die Zauberflöte bij Brava

zaterdag 3 oktober 2015

Zondag 4 oktober kunt u bij cultuurzender Brava om 20.30 uur kijken naar de Nederlandse tv-premičre van Die Zauberflöte van Wolfgang Amadeus Mozart, uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker en het Berliner Rundfunkchor o.l.v. Sir Simon Rattle.

De opname werd in 2013 gemaakt tijdens het Paasfestival van het befaamde orkest, dat toen voor de eerste maal plaatsvond in het Festspielhaus van Baden-Baden. Solisten zijn Ana Durlovski, Dimitry Ivashchenko, Pavol Breslik, Kate Royal, Michael Nagy, Regula Mühlemann, Annick Massis, Magdalena Kožená, Nathalie Stutzmann en José van Dam.


Die Zauberflöte is een van Mozarts geliefdste werken. Deze vrolijke opera vertelt het verhaal van Prins Tamino die, in opdracht van de Koningin van de Nacht, prinses Pamina moet redden uit de handen van Sarastro. Pamina is beeldschoon en Tamino wordt verliefd op haar portret. Tamino wordt op zijn tocht bijgestaan door de vogelvanger Papageno, die op zoek is naar een vrouw waarmee hij zijn leven kan delen. Niets is echter wat het lijkt: Sarastro blijkt geen vijand te zijn, maar de heerser over de Tempel der Wijsheid. Hij houdt Pamina vast om haar aan de slechte invloed van de Koningin te onttrekken. Tamino moet drie proeven doorstaan om met Pamina te trouwen en Sarastro’s opvolger te worden: een proeve van zwijgen, van vuur en van water. Met behulp van de Toverfluit doorstaat hij de testen. Ook Papageno heeft succes: hij vindt in Papagena de vrouw van zijn leven. De Koningin is echter boos en voelt zich verraden. Ze trekt ten strijde tegen Sarastro maar door een aardbeving verdwijnen zij en haar gevolg in een afgrond. De opera eindigt met de overwinning van het licht op de duisternis.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers