Verscholen in het Drentse landschap: 'Typisch Dwingeloo'

zondag 1 december 2019

Ergens tussen de grafheuvels, brinken en hunebedden ligt in het Drentse landschap de plaats voor de volgende 'Typisch'-reeks verscholen: Dwingeloo.

De mensen die hier wonen, behoren misschien wel tot de mooiste van het land. Vandaar ook het oeroude gezegde: 'God schiep uit gouden korenaren de Drenten en de Twentenaren.' In december bivakkeert 'Typisch' in het 'Land van Bartje' en maken we kennis met een aantal bijzondere inwoners.

In 'Typisch Dwingeloo' ontmoeten we Peter en Roelie. Zij delen een gezamenlijke passie: de midwinterhoorn. Dit typische Drentse muziekinstrument heeft dringend promotie nodig. Vader en zoon Barkhuizen leven aan de rand van het bos van Lhee en hebben een missie: het opruimen van hun tuin. Maar in die tuin staan zoveel spullen die bijzonder zijn of herinneringen oproepen dat de missie gedoemd lijkt te mislukken.

Stuntman
Oude Lau heeft zijn pipowagen te koop staan, maar lukt het hem ook om de wagen te verkopen? Klaas is 56 en woont nog steeds bij zijn vader. Hoe moet het straks verder met Klaas als zijn vader er niet meer is? Op de American Tukker Day neemt Jan afscheid als stuntman. Nog een laatste keer vlammen en dan is zijn carrière voorgoed voorbij.

'Typisch Dwingeloo', vanaf 2 december, drie weken van maandag t/m donderdag om 19.15 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers