Volgende week in 'Kunststof Radio': Daria Bukvić en Clemens den Exter

zondag 18 juli 2021

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 19 juli – Daria Bukvić, regisseur
'Meskina', de eerste speelfilm van regisseur Daria Bukvić is volgende week in de bioscopen te zien. In deze moderne komedie zoekt een dertiger haar eigen pad ondanks het schreeuwende ideaalbeeld van een man, een kind, een huis, een auto en een baan. Daria Bukvić is sinds 1 juni artistiek directeur van toneelgroep Oostpool.  


Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 20 juli – Clemens den Exter, illustrator
Illustrator Clemens den Exter woont sinds zeven jaar in New York. In zijn boek 'Going Dutch' onderzoekt hij de vaak negatief geladen verwijzingen naar Nederlanders in de Engelse taal. Hij illustreert met kleur, humor en fantasie. Clemens den Exter sprak op de Illustratie Biënnale en werkt bij snapchat.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 21 juli – Lammert Voos, schrijver en dichter
Met de novelle Gannef is de duistere trilogie van schrijver Lammert Voos compleet. Armoede, drank, incest en mishandeling bepalen het leven van hoofdpersoon Zwarte Jan in Noord Groningen. Lammert Voos was stadsdichter van Deventer. Hij bracht twee Nederlandstalige dichtbundels uit en een in Gronings dialect.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 22 juli – Claes Iversen, modeontwerper
Modeontwerper Claes Iversen ontving dit jaar het tiende Cultuurfonds Mode Stipendium. De jury prijst zijn vastberadenheid tegen de stromingen van de tijd in. Iversen is ontwerper bij het Nationale Opera & Ballet en exposeerde in 2019 voor het eerst met eigen schilderijen. Ook maakt hij interieurontwerp.

Presentatie: Antoinette Scheulderman

'Kunststof Radio', maandag 19 t/m donderdag 22 juli tussen 19.30 en 20.30 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers