Volgende week in 'Kunststof Radio': Ian Buruma; Xandra Schutte; Pieter Waterdrinker

zondag 30 april 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 1 mei – Ian Buruma, japanoloog en schrijver
Ian Buruma staat bekend als kenner van Azië en in het bijzonder Japan. Minder bekend is dat hij ook fotograaf is. Vorige week verscheen ‘Spektakel in Tokio’, de Japanse foto’s die hij maakte in de periode 1975-1981. Buruma schrijft voor The New Yorker en NRC. Hij publiceerde onder meer ‘Occidentalisme’ en ‘1945’.  


Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag  2 mei – Xandra Schutte, journalist
Hoofdredacteur van De Groene Amsterdammer Xandra Schutte stelde met haar collega’s een leeslijst samen met drieëntwintig dissidente romans, onder de titel ‘De dissidente leeslijst’. Een lijst van romans die in onderdrukking zijn geschreven. Schutte is voormalig hoofdredacteur van Vrij Nederland.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag  3 mei  – Pieter Waterdrinker, schrijver en journalist
Deze week verscheen het nieuwe boek ‘Van huis en haard Dagboek van een jaar op drift’ van Pieter Waterdrinker. Hij raakte ooit bij een verhuizing al zijn dagboeken kwijt. In 2021 pakte hij in Sint-Petersburg stilletjes de draad weer op. Waterdrinker verhaalt zijn gevoelens van onmacht en wanhoop over het grootste conflict in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Presentatie: Gijs Groenteman 

Donderdag 4 mei  –Geen uitzending ivm Dodenherdenking

'Kunststof Radio', maandag 1 mei t/m donderdag 4 mei tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers