Volgende week in 'Kunststof Radio'

zondag 7 april 2019

Filmregisseur en scenarioschrijver Jean van de Velde heeft een gevarieerd oeuvre opgebouwd. 'All Stars' bleek een groot succes.

Met 'Lek', 'De Kleine Blonde Dood' en 'Bram Fischer' won hij meerdere Gouden Kalveren. Nu is daar de 8- delige thriller serie 'Morten' op NPO3, waarin Peter Paul Muller de rol van de ambitieuze politicus Morten Mathijsen speelt.

Presentatie: Coen Verbraak

Dinsdag 9 april: George Groot, cabaretier
George Groot doceert, is tekstdichter en cabaretier. Hij schreef al meer dan driehonderd (cabaret)liedjes. Het meest bekend is hij als lid van de cabaretgroep ‘Don Quischocking’, opgericht in 1967. Momenteel trekt hij weer langs de theaters samen met Adelheid Roosen, Titus Muizelaar en Lineke Rijxman.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 10 april: Maarten Engeltjes, zanger
Countertenor Maarten Engeltjes zingt zowel barok als eigentijds repertoire. Met Pasen in het vooruitzicht, de tijd van de passies van Bach, zingt hij in de Johannes Passion in De Doelen in Rotterdam. Met het barokensemble 'PRJCT Amsterdam', wat Engeltjes oprichtte in 2017 met recent afgestudeerde musici, bracht hij onlangs de cd 'Bach Forgotten Arias' uit.

Presentatie: Coen Verbraak

Donderdag 11 april: Bennie Jolink, zanger
Zanger Bennie Jolink was de frontman van de Achterhoekse rockgroep 'Normaal' en werd hiermee de grondlegger van de 'boerenrock' in Nederland. Onlangs kwam zijn derde soloalbum uit, verpakt in een 96-pagina tellend boek genaamd 'Bernard Jolink: Post Normaal'. Hierin combineert hij beeldende kunst, literatuur en muziek.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 8 t/m donderdag 11 april tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers