Vondeling Els de Kruijter in 'Gevonden'

zondag 22 november 2015

In 'Gevonden' vertelt vondeling Els de Kruijter wat de impact is om als baby letterlijk aan de kant van de straat gelegd te worden en je afkomst nooit te weten.

'Ik voelde me als kind gedumpt. Ik heb altijd een zinnetje in mijn hoofd gehad: ik mag er niet zijn. Dat bestaansrecht terug-veroveren vanuit mezelf, dat heeft heel lang geduurd.'


Hoe kun je met zo een onzekere start, toch nog je weg vinden in het leven? Is dat een kwestie van geluk, de juiste mensen om je heen of karakter?

Samen met presentator Joris Linssen maakt Els een roadtrip langs de meeste belangrijke locaties uit haar leven en ontmoet de mensen die aan het begin van haar leven een allesbepalende rol hebben gespeeld. Ze gaat met Joris terug naar het boswachtershuis, de plek waar zij als baby van een paar dagen oud gevonden is. Ze ontmoet de zoon van de boswachter, die zich nog goed kan herinneren dat zijn vader baby Els vond op een bankje in de tuin. Na haar vondst is Els opgenomen in het gezin van een politieman, waar zij een paar weken met veel liefde verzorgd is. Voor het eerst sinds haar vertrek uit het gezin heeft Els een emotionele ontmoeting met de dochter van de politieman, die haar nog steeds als haar kleine zusje ziet en nooit meer is vergeten.

De mensen die op latere leeftijd een grote rol spelen in het hervinden van Els' identiteit komen ook aan het woord: haar adoptiemoeder, de beste vriendin en de dochters van Els. Aan het einde van de reis hoopt Els het antwoord te vinden op de vraag: waarom mag ik er zijn?

'Gevonden', maandag 23 november om 22.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers