Vrijdag in 'Haagse Lobby': luchtgevecht over Lelystad Airport

donderdag 21 november 2019

In het tv-programma 'Haagse Lobby' onderzoekt Rick Nieman elke week op NPO2 de machten en krachten in politiek Den Haag. Wat speelt er zich af onder de spreekwoordelijke 'Haagse kaasstolp'.

In deze aflevering onderzoekt Rick Nieman de lobby rond Lelystad Airport. Er ligt bij Lelystad een kant en klare luchthaven, compleet met startbaan, vertrekhal en verkeerstoren. Vandaag nog kunnen hier grote vliegtuigen vertrekken en aankomen. Maar op wat plezier-vliegtuigjes na, is het stil. Wat is er aan de hand met Lelystad Airport? Door een stevige burgerlobby die iedereen te slim af is en onenigheid binnen de politiek blijft het vliegveld gesloten voor commerciële vluchten. Lelystad Airport is een luchthaven zonder passagiers, een spookluchthaven. Maar de tijd begint te dringen, Schiphol kan niet verder groeien, KLM zit klem. Wie gaat het luchtgevecht over Lelystad Airport winnen?

Een reconstructie van het fascinerende krachtenspel rond Lelystad Airport. Met onder anderen minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD), Tweede Kamerlid Jan Paternotte (D66), KLM-bestuurder René de Groot, Robert Tieskens van actiegroep Red de Veluwe en directeur Hanne Buis van Lelystad Airport.

'Haagse Lobby', vrijdag 22 november om 22.55 uur bij Omroep WNL op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers