'We Zijn er Bijna!' in BosniŽ en KroatiŽ

zondag 25 augustus 2019
Foto: Omroep MAX - © Nico Kroon 2019

Op maandag 26 augustus zendt MAX om 21.25 uur op NPO 1 alweer de laatste aflevering van 'We Zijn er Bijna!' uit. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan.

De vakantiegangers reizen door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping.

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reist de groep langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen ervoor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Aflevering 6 – maandag 26 augustus om 21.25 uur op NPO 1
De groep staat op de kleine familiecamping in Foca, een ruig, bergachtig gebied in Bosnië. De rivier de Tara is uitermate geschikt voor raften en de helft van de groep gaat dit avontuur aan. Op de camping krijgen ze helmen en zwemvesten aangereikt en na een korte uitleg wat te doen als je overboord valt, neemt de stroom van de rivier het over.

De tocht gaat verder en de volgende bestemming is een camping in de buurt van Mostar. De beroemde brug die in de oorlog werd verwoest, is weer opgebouwd en een toeristische trekpleister geworden. De temperaturen lopen steeds verder op tot bijna 40 graden en daarom is het dringen bij de buitendouche voor een beetje verkoeling.

Ondanks de hitte wordt de jeu de boules finale 2019 gespeeld. Vier kandidaten zijn nog in de race voor de titel: Marianne, Liesbeth, Kees en Piet. De toeschouwers moedigen hen, langs de kant onder parasolletjes, aan, maar de spelers moeten de zon trotseren.

De laatste reisdag is een lange tocht van meer dan 300 kilometer naar de Kroatische kustplaats Starigrad. Hier neemt de groep afscheid van elkaar.

'We zijn er Bijna!', maandag 26 augustus om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers