'We Zijn er Bijna!' in Montenegro, KroatiŽ en BosniŽ-Herzegovina

zondag 18 augustus 2019
Foto: Omroep MAX - © Nico Kroon 2019

Op maandag 19 augustus is er om 21.25 uur op NPO 1 weer een nieuwe aflevering van 'We Zijn er Bijna!' te zien. Presentator Martine van Os trekt dit jaar met 35 kampeerders door de Balkan.

De vakantiegangers reizen door de groene bergen van de Balkanlanden van camping naar camping.

De kampeertocht begint in Zagreb in Kroatië en komt langs Sarajevo en Mostar in Bosnië-Herzegovina. Vervolgens trekt het gezelschap dwars door Montenegro en via Albanië reist de groep langs de Adriatische Kust terug naar Kroatië. Dit allemaal onder leiding van reisbegeleiders Willem en Petra. Zij zorgen ervoor dat iedereen een plaats vindt op de camping, leiden de excursies in goede banen en springen in de bres als iemand ziek wordt of pech heeft.

Aflevering 5 – maandag 19 augustus om 21.25 uur op NPO 1
De groep staat op een camping in Buljarica, aan de Adriatische kust in Montenegro. Het is warm, 40 graden. Gelukkig geeft de zee op loopafstand verkoeling.

Via de baai van Kotor rijden de deelnemers weer een grens over naar de volgende kustplaats: Dubrovnik. Sinds deze Kroatische stad een prominente rol heeft in de serie 'Game of Thrones', zijn de toeristenaantallen enorm gestegen. Het is er druk en warm en daarom bezoekt de groep de stad pas aan het einde van de dag. Zo krijgen ze 's avonds, als het afgekoeld is en de drommen toeristen zijn vertrokken, nog iets mee van de oorspronkelijkheid van de stad.

De volgende bestemming ligt in Bosnië-Herzegovina. De groep verruilt de grote stadscamping aan zee voor een kleine familiecamping in de bergen bij Foca. De zonen van de eigenaar van de camping studeren voor arts, maar in de zomermaanden werken ze als ober, gids, kok en schoonmaker op de camping van hun ouders. Philip, één van de zonen leidt de groep met kleine busjes door het oerbos Perućica in het Nationaal Park Sutjeska. Op de hooggelegen weiden vol bloemen, is het heerlijk vertoeven.

Over 'We Zijn er Bijna!'
In vrijheid en met plezier reizen en bewegen is niet aan leeftijd gebonden. Daarom volgt MAX met 'We Zijn er Bijna!' reislustige vijftigplussers die onder deskundige begeleiding nieuwe gebieden verkennen en onbezorgd genieten. Onderweg worden verhalen uitgewisseld en lief en leed met elkaar gedeeld.

'We Zijn er Bijna!', maandag 19 augustus om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers