'Week van de Moderne Dans' bij Brava

zondag 15 november 2015

Cultuurzender Brava presenteert van maandag 16 t/m zaterdag 21 november nieuwe internationale dansproducties tijdens de 'Week van de Moderne Dans'.

Uitvoerenden zijn onder andere het Royal Swedish Ballet, Gauthier Dance, Danza Contemporanea de Cuba, Corpo di Ballo del Teatro alla Scala en het Leipziger Ballett. De kijker kan deze week bij Brava genieten van zes prachtige balletten, die steeds om 20.30 uur worden uitgezonden.


Maandag 16 november - Havana Danza! (première)
'Havana Danza!' is een productie van het internationaal bekende Danza Contemporanea de Cuba, dat al meer dan vijftig jaar geweldige dansvoorstellingen maakt waaruit de sensuele, mystieke en rauwe geest van Cuba spreekt. In ‘Havana Danza!’ zijn vier producties gebundeld: Carmen, Folia, Demo-N/Crazy en Mambo 3 XXI.

Dinsdag 17 november  - 'Julia en Romeo' door Mats Ek
'Romeo en Julia' wordt 'Julia en Romeo': de wereldberoemde choreograaf Mats Ek presenteert zijn avondvullende werk op de muziek van Tsjaikovski in de première door het Royal Swedish Ballet en het Royal Opera House.

Woensdag 18 november - Gauthier Dance: POPPEA//POPPEA (première)
Christian Spuck baseerde zijn choreografie POPPEA//POPPEA op muziek van Monteverdi, Martin Donner en anderen. Deze eigentijdse productie is Spucks tweede werk voor Gauthier Dance, het dansgezelschap van Theaterhaus Stuttgart. Hun handelsmerk: ambitieuze choreografieën vol humor, originaliteit en technische virtuositeit.

Donderdag 19 november – Scala: Ballo Mediterranea
Dit prachtige ballet werd in 1993 gecreëerd door choreograaf Mauro Bigonzetti, op de muziek van onder anderen Wolfgang Amadeus Mozart, Gyorgy Ligeti en Giovanni Pierluigi da Palestrina. Deze uitvoering is van het balletcorps van het Teatro alla Scala in Milaan, alsmede de topdansers Massimo Murru, Antonino Sutera en Beatrice Carbone.

Vrijdag 20 november - Leipzig Ballett: Chaplin (première)
Dit ballet beschouwt het leven van komiek Charlie Chaplin in relatie tot zijn oeuvre, en toont ons wat er achter deze legende van het witte doek verscholen ging: een sensitieve kunstenaar die zijn omgeving bewust maar tegelijkertijd met gevoel beschouwde.

Zaterdag 21 november - The Neighbour (première)
De internationaal beroemde dansgroep van Jo Strømgren, met dansers Line Tørmoen en Dimitri Jourdeas, bundelt de krachten met de wereldberoemde Noorse klassieke pianist Leif Ove Andsnes in hun Rose d’Or Award-winnende korte film 'The Neighbour' uit 2010.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers