Welke prominente Nederlander wordt deze zomer 'De Slimste Mens'?

zondag 24 juli 2016

Wie wordt deze zomer 'De Slimste Mens'? Vanaf maandag 25 juli keert de succesvolle kenniskwis 'De Slimste Mens' weer terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.

In de eerste uitzending spelen schrijfster Esther Gerritsen, 'GTST'-actrice Dilan Yurdakul en RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen tegen elkaar. Dit jaar doen o.a. mee: oud-'Lingo' presentator Francois Boulangé, 3FM-dj Frank van der Lende, actrice Jacqueline Blom, D66-politica Stientje van Veldhoven en oud-schaatser Ben van der Burg.

In 'De Slimste Mens' gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen.

'De Slimste Mens' is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. 'De Slimste Mens' is een productie van Skyhigh TV.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 25 juli elke werkdag om 20.25 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers