WK-kwalificatie play-offs Oranje Leeuwinnen tegen Zwitserland

donderdag 8 november 2018

Komende week hebben de OranjeLeeuwinnen de laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK. Vrijdag 9 november speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam tegen Zwitserland in de Galgenwaard in Utrecht.

De voorbeschouwing is om 19.30 uur en de aftrap om 20.00 uur te zien bij Veronica. Gevolgd door 'Veronica Inside' om 22.00 uur. Dinsdag 13 november is de return in het LIPO Park in het Zwitserse Schaffhausen. De voorbeschouwing is om 18.30 uur en de wedstrijd start om 19.00 uur bij Veronica, met daarna de filmpremière Into the storm.

Vrijdag 9 november: Nederland – Zwitserland vanaf 19.30 uur
Het Nederlands vrouwenelftal speelde 22 keer eerder tegen de Zwitsers. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, vijftien keer in een overwinning voor Nederland en twee keer in een overwinning voor Zwitserland. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. Dit was in de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen. Nederland won deze wedstrijd met 3-4 dankzij doelpunten van Manon Melis, Vivianne Miedema, Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden.

Dinsdag 13 november: Zwitserland – Nederland vanaf 18.30 uur
De winnaar van deze play-off wedstrijden plaatst zich voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. Het WK 2019 is de achtste editie van een mondiale eindronde in het vrouwenvoetbal. Het toernooi vindt plaats van 7 juni tot en met 7 juli 2019. In totaal nemen 24 landen deel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers