Woensdag gaat Domino Day 2005 officieel van start

dinsdag 27 september 2005

Tophockeyer Teun de Nooijer zet woensdagmiddag 28 september om 15.30 uur de eerste dominosteen voor Domino Day 2005. De plaatsing van de eerste steen is tevens het officiŽle startsein voor de bijna 100 bouwers om de in totaal 4.321.000 dominostenen neer te zetten voor de wereldrecordpoging op vrijdag 18 november. Naast het plaatsen van de meer dan 4,3 miljoen stenen vervullen de bouwers dit jaar ook een speciale rol op Domino Day zelf. SBS 6 zendt Domino Day 2005 live uit in een avondvullend programma.

D


e voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels zijn bijna 100 bouwers uit 17 verschillende landen geselecteerd. Vanaf woensdag 28 september zullen zij bijna 8 weken lang onder grote tijdsdruk en spanning de 4.321.000 stenen neerzetten. De eerste steen wordt woensdag geplaatst door Teun de Nooijer. Aangezien Domino Day een door NOC*NSF goedgekeurd sportevenement is, is de keuze voor deze topsporter een logische te noemen. Om 15.30 uur zal De Nooijer de eerste steen plaatsen in het FEC Expocentrum in Leeuwarden in het bijzijn van alle bouwers.

Dit jaar is gekozen voor een bijzondere invulling van het thema: 'het theater van eeuwig durende verhalen'. Het betreft verhalen die bij iedereen bekend zijn en een symbolische betekenis hebben, zoals Robin Hood, Pinokkio, Faust en de Klokkenluider van de Notre Dame. In een theaterachtige setting worden de verhalen in verschillende scŤnes verteld middels de vallende dominostenen. Bovendien spelen de bouwers een rol als figurant in de verhalen, waardoor het geheel een driedimensionaal effect krijgt.

Domino Day 2005 wordt geproduceerd door Endemol Nederland BV.

Plaatsing 1e steen Domino Day 2005 - woensdag 28 september om 15.30 uur

Persbericht SBS
http://www.sbs6.nl

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers