Zondag in 'Podium Witteman': Lilian Farahani, Gwyneth Wentink & winnaars PCC

zaterdag 20 april 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt sopraan Lilian Farahani, pianist Maurice Lammerts van Bueren, harpist Gwyneth Wentink, violist Enzo Kok en slagwerker Gerben Jongsma, gitarist Erik Visser en Fuse.

Sopraan Lilian Farahani en pianist Maurice Lammerts van Bueren werken al sinds Lilians conservatoriumtijd samen. Door Maurice leerde Lilian de muziek kennen van Jake Heggie. Deze Amerikaanse componist schrijft vaak liederen die over geëmancipeerde vrouwen gaan. 'Ik heb het gevoel dat hij heel erg aan onze kant staat, aan de kant van de vrouwen en aan de kant van de zangeressen', zegt Farahani. Tijd voor een kennismaking met het grote publiek.

Harpist Gwyneth Wentink is een veelzijdig en druk bezet harpist. Gwyneth treedt op als solist in meerdere genres en is een vast lid van het orkest van Sir John Eliot Gardiner. Zondag neemt ze een triple harp mee, een barokharp met drie rijen snaren, speciaal voor haar gemaakt in opdracht van het NMF.

Het Prinses Christina Concours is een van de belangrijkste kweekvijvers van het Nederlandse muziekleven. Bijna alle grote Nederlandse musici die de afgelopen 45 jaar hun carrière startten hebben ooit aan een van de projecten van het PCC meegedaan. Een week na de finale horen we twee winnaars van 2019: violist Enzo Kok en slagwerker Gerben Jongsma!

Fuse wordt al vanaf het begin vergeleken met de legendarische band Flairck. Het concertpubliek spreekt de leden van Fuse daar nog altijd op aan. Maar Fuse kent Flairck helemaal niet! Daar moest nodig verandering in gekomen. Gitarist en Flairck-oprichter Erik Visser komt spelen.

In 'Podium Witteman Extra' aandacht voor het jaarlijkse Koningsdagconcert. Dat wordt dit jaar voor de 35ste maal gehouden. Sieuwert Verster is al vanaf het begin de organisator en geeft een kijkje achter de schermen. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 14 april van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers