Zondag in 'Podium Witteman': Midas Dekkers & Amsterdam Sinfonietta

zaterdag 9 februari 2019
Foto: NTR - © Jean Pierre Heijmans 2018

Paul Witteman ontvangt bioloog Midas Dekkers, Amsterdam Sinfonietta, cabaretduo Yentl en De Boer, gitarist Izhar Elias, marimbisten Dominique Vleeshouwers en Rainice Lai, de kersverse winnaar van de YPF Piano Competition 2019 en Fuse!

Zijn dieren muzikaal? Deze vraag houdt de gemoederen bezig. Bioloog, schrijver en tv-presentator Midas Dekkers denkt van wel. Want waarom huilen wolven anders zo mooi? Daarnaast houdt Midas ontzettend van muziek. Hij is een grote fan van romantische gitaarmuziek. Gitarist Izhar Elias komt voor hem spelen.

Pauls Jonge Helden heeft deze keer een speciale gast. De finale van de YPF Piano Competition 2019 bereikt zijn ontknoping vlak voor Podium Witteman. Meteen na de bekendmaking stapt de winnaar in een taxi op weg naar onze studio.

Amsterdam Sinfonietta doet veel bijzondere projecten. Dit keer komt het strijkorkest samen met jong strijkerstalent van het Conservatorium van Amsterdam. We horen Souvenir de Florence van Tsjaikovski, toevallig ook de begintune van 'Podium Witteman'!

Mike Boddé heeft het muzikale cabaretduo Yentl en De Boer uitgenodigd voor een uitvoering van een favoriet nummer: A Book Of Love van Peter Gabriel. En Fuse speelt mee!

Fuse speelt Orawa van de Poolse componist Wojciech Kilar. Orawa is de naam van een streek én een rivier, in het grensgebied van Polen en Slowakije. Fuse speelt het stuk - dat origineel voor strijkorkest is geschreven - samen met twee marimbisten: Dominique Vleeshouwers en Rainice Lai!

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23.45 uur en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 10 februari van 18.10 tot 19.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers