Zondag in 'Podium Witteman': Ronald Brautigam, Joris van Rijn en Maarten Engeltjes

zaterdag 5 oktober 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Paul Witteman ontvangt fortepianist Ronald Brautigam, violist Joris van Rijn & leden van het Radio Filharmonisch Orkest, countertenor Maarten Engeltjes & PRJCT Amsterdam en fagottist Thomas Dulfer.

Fortepianist Ronald Brautigam is over de hele wereld geliefd om zijn interpretaties van de Weense Klassieken (Haydn, Mozart, Beethoven). Hij nam het gros van hun werken ook op voor cd. In 'Podium Witteman' gaan Paul en Ronald ervoor zitten. Wat maakt deze muziek tot de hoeksteen van de pianomuziek en waarom komt zij het best tot zijn recht op de fortepiano?

Countertenor Maarten Engeltjes en zijn PRJCT Amsterdam geven binnenkort concerten met de mooiste droevige muziek uit de Duitse barok, samengesteld rond het thema de dood. In 'Podium Witteman' horen we Klaglied van Dietrich Buxtehude.

In Pauls Jonge Helden deze week de fagottist Thomas Dulfer. Dit 25-jarige megatalent volgt lessen bij Bram van Sambeek (eerst in Den Haag, nu in Keulen) en doet daarnaast een Master Cardiovascular Research in Amsterdam. Waar haalt hij toch de tijd vandaan? En heeft het een ook maar iets met het ander te maken?

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. En dat is een onderwerp dat Mike Boddé aan het hart gaat. Tijd voor een mooi lied!

In de eerste aflevering van Melodie van de Maand horen we muziek van Richard Strauss en dat zit zo: in juni dirigeerde Bernard Haitink zijn laatste concert in Nederland, met het Radio Filharmonisch Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Het was een bewogen afscheid voor alle partijen: dirigent, orkest en publiek. Concertmeester Joris van Rijn haalt herinneringen op en speelt met enkele collega’s van het RFO het schitterende lied Morgen!

In 'Podium Witteman Extra' een registratie van dat afscheidsconcert van Bernard Haitink, in juni van dit jaar. Haitink dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in liederen van Richard Strauss en de Zevende Symfonie van Anton Bruckner. 'Podium Witteman Extra' wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van 'Podium Witteman'.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

'Podium Witteman' wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag rond middernacht en op zaterdagmiddag om 14.20 uur.

'Podium Witteman', zondag 6 oktober van 18.10 tot 19.10 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers