10 redenen waarom het 'Nergens beter dan THUIS' is

woensdag 23 december 2015

'Thuis' bestaat 20 jaar en is populairder dan ooit. Als dat geen twee uitstekende redenen zijn voor een feestje! En voor een bijzondere tv-special die vanavond na de dubbele aflevering van 'Thuis' werd uitgezonden op En, 'Nergens beter dan THUIS'.

 


 

De tien hoogtepunten uit de special 'Nergens beter dan THUIS', die vanavond op Eén te zien was:

Kobe Ilsen geeft exclusieve blik achter schermen
Op 23 december 1995 kwam de allereerste uitzending van 'Thuis' op antenne. Reden te meer om dit jubileum feestelijk te vieren. Presentator Kobe Ilsen hield 'Thuis' in de FRENS met alle acteurs - en geeft ons een exclusieve blik achter de schermen. We krijgen zelfs een primeur: een snelle blik op een spiksplinternieuw decor in 'Thuis'. Van wie zou deze nieuwe woonkamer zijn?

20 jaar 'Thuis': de begingeneriek van 1995
Sommige acteurs spelen ondertussen al 20 jaar mee in Vlaanderens populairste reeks. Dat kan zijn sporen nalaten.

Marleen Merckx al 20 jaar ros door 'Thuis'
Toen Marleen Merckx in 1995 de rol van 'Simonneke' in 'Thuis' kreeg - was het oorspronkelijk de bedoeling dat ze maar drie maanden in de reeks zou blijven. Ondertussen is Simonneke een icoon, een 'ros icoon'. Marleen Merckx liet speciaal voor haar rol in 'Thuis', haar haren ros verven... 'omdat haar baby Frank dat graag zag' - en zo geschiedde - en 20 jaar later is het nog steeds zo.

'Thuis, de musical'
Met zoveel muzikaal talent op een hoopje konden de makers niet anders dan 'Thuis' ook eens in een musical-jasje steken. Geniet van het muzikale talent van onder meer Jelle Cleymans, Leah Thys, Janine Bisschop en Jeroen Lenaerts.

Louis Tobback te gast in Zus&Zo
En de oplettende kijker zag nog een opvallende gast in 'Thuis' - de musical.  Bij een viering van 20 jaar 'Thuis', kon de burgervader van Leuven -de stad waar de opnames van 'Thuis' doorgaan- niet ontbreken.

Vanya Wellens in tranen
Het zijn nu eenmaal allemaal straffe acteurs. Maar wat Vanya Wellens hier doet in amper 20 seconden is toch wel héél indrukwekkend. Terwijl Kobe Ilsen bij haar een bestelling van wat preparé en paardenvlees doet - laat de actrice haar tranen de vrije loop.

Hoofdrekenen met Bill Barberis
Bill Barberis (Toon in de reeks) kan vanalles heel goed. Maar bij het hoofdrekenen liep het even mis...

'Yvetje', Chris Boni, deelt vuistjes uit
Dat Chris Boni (79) dikke vriendjes is met de jeugd in 'Thuis', werd na deze special helemaal duidelijk. Zelfs 'vuistjes geven' is haar niet vreemd. 'Dat leerde ik van Mathias Vergels' - licht ze toe.

'Thuis'-acteurs 'gejost' door collega Bart Van Avermaet
Bart Van Avermaet was wel te vinden voor een verborgen camera grap met enkele van z'n collega's. Zo vroegen we aan Janine Bisschop, Ann Pira en Myriam Bronzwaar om een promofilmpje op te nemen voor het jubileum van 20 jaar 'Thuis'. Maar wat ze niet wisten: de regisseur die hen best wel vreemde dingen liet doen - kreeg instructies van... Bart Van Avermaet (Waldek in de reeks). 

Emotionele Janine Bischops- verrast in Thailand
Janine Bischops is ook al een vaste waarde sinds 1995. Heel jammer vond ze het dan ook dat ze er bij deze viering niet bij kon zijn, door een eerder geplande vakantie in Thailand. De makers konden het niet laten om Janine toch even te betrekken bij deze special - en zetten een live-Skype-verbinding op met Thailand. Dit resulteerde in één van de mooiste en meest emotionele momenten van de special.

'Thuis', 'Blokken for Life', 'De winkelkarquiz' en 'Dagelijkse Kost'
Vanavond werd niet alleen thuis naar 'Thuis' gekeken: Eén had voor deze feestelijke gelegenheid én om De Warmste Week te steunen in Leuven een tent neergezet. Kijkers die een sms stuurden, maakten kans om gekozen te worden om er in het gezelschap van 8 acteurs mee te kijken naar de dubbelaflevering en de special. De opbrengst hiervan gaat naar De Warmste Week van Music for Life en bedraagt 18.581 euro.

'Blokken for Life' stond vorige week in het teken van Music for Life. De volledige opbrengst van de speciale 'Blokken'-week met BV's bracht in totaal 8.007 euro in het laatje voor de Vlaamse Vereniging Autisme.

De winkelkarquiz van Iedereen beroemd doet eveneens een duit in het zakje. De kandidaten speelden deze week niet enkel voor zichzelf, maar ook voor een goed doel. De winkel waar de quiz gehouden werd, schonk hetzelfde bedrag dat de kandidaten wonnen aan een goed doel, waaronder Kom op tegen Kanker en vzw Actio. Zo werd er tot nu toe al 1080,46 euro verzameld. Peggy doet daar morgenavond nog wat bij, zodat het totaal op  1.158,73 euro voor vier goede doelen komt.

Ook 'Dagelijkse Kost' zamelt geld in voor De Warmste Week. Per foto van zelfgebakken marmerwafeltjes die gedeeld wordt op sociale media, schenkt Jeroen Meus 0.50 euro aan Poverello. Deze actie wordt morgenavond afgesloten. Dan weten we hoeveel ze heeft opgebracht.


Lees ook:
20 jaar 'Thuis': hoe het allemaal begon! (VIDEO!)
Geniet van de kerstclip van 'Thuis' - VIDEO
23 december kleurt 'Thuis'
'Thuis' neemt afscheid van Peggy Verbeeck
Jelle Cleymans stopt met 'Thuis'
thuisopeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers