2BE brengt voortaan Champions League op dinsdag EN woensdag

maandag 17 augustus 2015

Voortaan zendt 2BE alle speeldagen van de Champions League uit, zowel op dinsdag als woensdag. De groepsfase start in september, maar veel teams spelen deze week al hun match van het jaar in de play-offs.

 


Ook voor Club Brugge wordt het een belangrijke afspraak: zij nemen het op dinsdag 18 augustus op tegen Manchester United in de heenwedstrijd. Op woensdag 19 augustus zijn Valencia en AS Monaco aan de beurt.

Jan Boskamp versterkt het analistenteam
Ook dit voetbalseizoen zal Tom Coninx in de Champions League-studio vergezeld worden door straffe voetbalanalisten: Aad De Mos én nieuwe aanwinst Jan Boskamp zullen elkaar afwisselen als vaste gast. Zij krijgen onder meer gezelschap van Jan Ceulemans, Marc Degryse, Mario Been, Glen De Boeck, Patrick Vervoort en Tom Soetaers. 

Jan Dewijngaert, Dirk Deferme, Peter Morren en Floris Geerts leveren dit seizoen commentaar bij de matchen. Zij zullen hierin bijgestaan worden door co-commentatoren Tom Soetaers, Marc Degryse en Glen De Boeck.

Play-off Manchester United – Club Brugge op dinsdag 19 augustus om 20.15 uur
Met Manchester United treft Club Brugge op dinsdag 18 augustus een straffe tegenstander in deze laatste voorronde van de Champions League. Slaagt zwart-wit erin de Engelse topclub van Rode Duivels Fellaini en Januzaj te overklassen en een eerste stap richting de groepsfase van de Champions League te zetten? De heenwedstrijd wordt afgetrapt op Old Trafford, de terugmatch een week later – op woensdag 26 augustus – in het Jan Breydelstadion.

Tom Coninx: 'Bij Club zijn ze opgetogen met deze mooie affiche, al beseffen ze dat het geen evidente opdracht wordt. Met een palmares van maar liefst twintig landstitels en drie Champions League-overwinningen, behoort Manchester United tot de top van Europa. Man U speelde wel een matig seizoen: ze behaalden slechts een vierde plaats in de Premier League, niet genoeg voor een rechtstreeks ticket naar de poulefase. Zorgt Brugge voor een verrassing en slagen ze erin een topclub uit te schakelen?'

Dirk Deferme en Tom Soetaers leveren vanuit het Old Trafford-stadion in Manchester live commentaar bij de wedstrijd. In de Champions League-studio ontvangt Tom Coninx Aad De Mos en Club-corryfee Jan Ceulemans. Na de match volgt er een uitgebreide samenvatting van een andere play-offwedstrijd: Lazio Roma – Bayer Leverkusen.

Play-off Valencia – AS Monaco op woensdag 19 augustus om 20.25 uur
Op woensdag 6 mei staat een andere heenwedstrijd van de play-offs op het programma: Valencia, de nieuwe club van ex-Club Brugge doelman Matt Ryan is uitgeloot tegen AS Monaco. De nummer vier van Spanje van het voorbije voetbalseizoen treft hiermee de nummer drie van de Franse Ligue 1. Beide clubs wisten sinds 2000 elk al eens de finale van de Champions League te bereiken, maar gingen nog nooit met de felbegeerde beker naar huis.

In de Champions League-studio ontvangt Tom Coninx Jan Boskamp en Marc Degryse. In het Estadi de Mestalla in Valencia verzorgen Peter Morren en Glen De Boeck het live commentaar bij de wedstrijd. Na de match volgt nog een uitgebreid verslag van Celtic Glasgow – Malmö.

Play-off Manchester United – Club Brugge op dinsdag 19 augustus om 20.15 uur.
Play-off Valencia – AS Monaco op woensdag 19 augustus om 20.25 uur.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers